Primăria din Bistrița vrea să cumpere stadionul „Jean Pădureanu“, dar nu știe cât costă

0
Publicat:

Municipalitatea, prin vocea edilului orașului, lucrează la caietul de sarcini pentru achiziționarea și modernizara arenei.  Stadionul aparține Gloriei Bistrița, care l-a cumpărat de la primărie în anii '90.

Stadionul din Bistrița FOTO: Facebook Babutan Aurelian
Stadionul din Bistrița FOTO: Facebook Babutan Aurelian

De mai mulți ani, stadionul "Jean Pădureanu" se află în suferință. Cândva mândria orașului, găzduind meciuri de fotbal de primă divizie și chiar internaționale, astăzi arena din Bistrița se degradează de la o zi la alta.

in acest motiv, Primăria Municipiului are în proiect să-l achiziționeze, urmând să demareze negocieri.

Primarul Ioan Turc a menționat că se intenționează accesarea unui credit.

”Lucrăm la caietul de sarcini pentru credit. Pentru că nu avem sursa de finanțare asigurată, nu putem da drumul la negocierile pentru cumpărarea Stadionului Jean Pădureanu. Avem o valoare rezultată din raportul de evaluare. Raportat la această valoare ne vom dimensiona și creditul pe care îl vom contracta. Bineînțeles, acest credit va fi contractat în formula unei linii de credit. În situația în care negocierile se vor solda cu succes, vom trage banii. Dacă nu, nu, fără ca această procedură să aducă vreun cost pentru municipalitate. Eu sper că vom ajunge la o concluzie. Cred că toți cei interesați sunt cât se poate de conștienți de faptul că stadionul se ruinează de la un an la altul” a declarat Ioan Turc, potrivit bistriteanul.ro.

Edilul a mai menționat că nu este interesat de stadion pentru vre-un proiect imobiliar, ci pentru modernizarea lui și punerea arenei la dispoziția localnicilor.

Stadionul se află în proprietatea clubului Gloria Bistriţa, care acum nouă ani cerea 10 milioane de euro primăriei pentru tranzacție.

Gloria Bistriţa a primit cu titlu gratuit stadionul în 1994 de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret care l-a administrat după `90. La acea dată, Gloria Bistriţa era singura echipa din România care avea propriul stadion.

Stadionul a fost construit în a doua parte a  anilor `30, fiind ideea primului primar român pe care l-a avut Bistriţa. Ulterior, acesta a fost modernizat de către comunişti.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite