Preotul-cântăreţ Cristian Pomohaci a câştigat procesul cu fiul interpretei  Valeria Peter Predescu, care l-a acuzat de plagiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul intentat de Nicolae Predescu durează din anul 2012
Procesul intentat de Nicolae Predescu durează din anul 2012

La finalul săptămânii, magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins acţiunea lui Nicolae Predescu, fiul îndrăgitei cântăreţe de muzică populară Valeria Peter Predescu, care a cerut interdicţia de interpretare a unei piese cântate de preotul Cristian Pomohaci, pe motiv că reia linia melodică a unui câtec de-al mamei sale.

Potrivit Oradecluj.ro, magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins acţiunea lui Nicolae Predescu la sfârşitul săptămânii. Fiul cântăreţei Valeria Peter Predescu a susţinut că piesa cântată de Pomohaci „De la Rebrişoara în jos” foloseşte linia melodică a piesei „Cânt la lume că mi-i dragă”, interpretată de mama sa.

Magistraţii au solicitat punctul de vedere al profesorului de folclor Ioan Bocşa, care a susţinut că piesa interpretată de Valeria Peter Predescu aparţine folclorului popular şi că poate să fie cântată şi de alţi iubitori de folclor.

„M-aş bucura dacă munca mamei ar fi respectată. Elevii ei pe care i-a prgătit pot să cânte piesele, dar nu la modul la care a făcut-o domnul Pomohaci. Eu cred că el vrea să-şi promoveze piesele cu scandalul acesta”, declara Nicu Predescu când a luat hotărârea să-l acţioneze în judecată pe Cristian Pomohaci. Acesta susţine că piesa interpretată de Valeria Peter Predescu a fost înscrisă la Organizaţia Română pentru Drepturile de Autor.



Vă mai recomandăm:
 

Preotul-cântăreţ Cristian Pomohaci, acuzat că fură piese de la mai mulţi interpreţi

Preotul-cântăreţ Pomohaci, pus să aleagă între preoţie şi viaţa de „vedetă”

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite