Preotul-cântăreţ Pomohaci, pus să aleagă între preoţie şi viaţa de „vedetă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Concertele şi festivalurile la care participă par să îi aducă necazuri preotului-cântăreţ de pe meleaguri bistriţene Cristian Pomohaci. Acesta ar fi canonisit la mănstirea Afteia, din judeţul Alba, decizia aparţinându-i Arhiepiscopului Ortodox de Alba Iulia, ca un ultim avertisment.


Potrivit portalului de ştiri mureşean Zi de zi, decizia de canonisire a fost luată de Arhiepiscopul Ortodox ÎPS Irineu, ca un ultim avertisment pentru părintele Pomohaci, care ar fi pus în situaţia de a alege între viaţa preoţească şi showbiz.

Preotul, care acum slujeşte la Moşuni, judeţul Mureş, este un cântăreţ de muzică populară şi religioasă destul de activ, prezenţele sale la diferite emisiuni TV fiind destul de dese. Cristian Pomohaci este originar din comuna Rebrişoara, Bistriţa-Năsăud.

Cei de la Zi de zi spun că situaţia ar fi mult mai complicată şi că Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia ar lua în calcul chiar şi varianta caterisirii lui Cristian Pomohaci, în condiţiile în care acesta nu ar accepta să renunţe la  viaţa de „vedetă”.

„Pot să vă spun că părintele Cristian Pomohaci se află canonisit pentru o perioadă la Mănăstirea Afteia, unde, în atmosferă de rugăciune şi de har a sfântului locaş, are posibilitatea reculegerii şi a progresului duhovnicesc. În ceea ce priveşte parohia Moşuni, părintele este în continuare preot paroh, nefiind vorba nicidecum de o decizie de mutare sau de transferare a dânsului din această parohie,” a declarat pentru jurnaliştii mureşeni consilierul cultural al Arhiepiscopiei Ortodoxe Română Alba Iulia, părintele Florin Spiridon Croitoru.

Vă mai recomandăm:

AUDIO Preotul-cântăreţ Cristian Pomohaci, acuzat că fură piese de la mai mulţi interpreţi

VIDEO Premiere cu final neaşteptat a celor mai de succes oameni de afaceri din Cluj: a cântat preotul exorcist Pomohaci

 

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite