Pregătit să fie deschis 5 luni pe an cu un sistem de încălzire a apei, ştrandul de un milion de euro a fost închis după doar o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strandul a fost închis imediat după începerea şcolii FOTO: Alexandru Toniuc
Strandul a fost închis imediat după începerea şcolii FOTO: Alexandru Toniuc

O lună, atât a funcţionat ştrandul modernizat cu un milion de euro de către Primăria Bistriţa. Asta deşi ştrandul a fost dotat cu un sistem de încălzire a apei, tocmai pentru prelungirea sezonului estival. Autorităţile locale spun că s-a luat această măsură pentru că bistriţenii n-au mai mers la ştrand după începerea şcolii.

Preţ de aproape doi ani, bistriţenii n-au putut să se bucure de ştrandul public, asta după ce autorităţile locale au luat hotărârea să-l modernizeze. Lucrările au costat nu mai puţin de un milion de euro.

Acestea au inclus refacerea totală a bazinului, amenajarea plajei, refacerea spaţiului verde şi a toaletelor, dar şi un sistem de curăţare a apei, care ajută autorităţile locale să economisească apă, întrucât aceasta trebuie schimbată doar o dată la un an. 

La toate acesea se mai adaugă şi un sistem de menţinere a temperaturii apei, tocmai pentru prelungirea sezonului estival. Ştrandul a fost inaugurat la finalul lunii august şi a stat deschis doar puţin peste o lună, asta deşi temperatura de afară şi cea apei permitea funcţionarea ştrandului până spre finalul lunii septembrie.

Ştrandul a fost închis miercuri, 13 septembrie, după cum a confirmat viceprimarul Cristian Niculae. Acesta a explicat că s-a luat această măsură din cauza începerii şcolii, care a făcut ca interesul pentru ştrand să fie scăzut.

„Ştrandul implică nişte costuri de funcţionare, iar acestea nu prea se justifică dacă lumea nu merge la ştrand. Am fi vrut să menţinem ştrandul şi în septembrie, dar pentru câţiva oameni nu se merită”, a explicat Cristian Niculae.

Vopseaua a cedat după câteva zile

La mai puţin de o săptămână de la deschiderea ştrandului au început să apară probleme. Gazonul din jurul bazinelor s-a umplut de noroi, scările cu bănci de lângă bazinul principal avea vopseaua cojită, iar tencuiala din bazine începea să se desprindă.

Şanţurile pentru evacuarea apei s-au transformat şi ele într-un adevărat pericol pentru amatorii de bălăceală, după ce părţi din grilaj au dispărut. 

Vă mai recomandăm:

FOTO După o zi de muncă pe câmp, bălăceală la piscina comunală. Primăria Romuli a amenajat un mini-ştrand pentru locuitorii săi

FOTO La scăldat în 1900, de la Râul Bistriţa la ştrandul lui Bonnet sau „Cascadă”

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite