Permise auto, date pe ochi frumoşi. Cum se trezeau cu permis auto bistriţenii care nu treceau de proba practică, dar ofereau suma potrivită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru suma potrivită, unii bistriţeni primeau permisul chiar dacă nu se descurcau la proba practică FOTO: Bianca Sara
Pentru suma potrivită, unii bistriţeni primeau permisul chiar dacă nu se descurcau la proba practică FOTO: Bianca Sara

Urmărind activitatea infracţională a pădurarilor din judeţ care închideau ochii atunci când pădurile erau jefuite fără milă, anchetatorii au dat peste o altă practică la fel de ilegală. Oricine oferea suma potrivită putea să aibă în buzunar un permis auto, chiar dacă nu avea cunoştinţele necesare să treacă de proba practică.  Un examinator şi doi şefi de post au fost reţinuţi.

Cu suma potrivită în buzunare, bistriţenii care nu aveau suficientă experienţă şi cunoştinţe pentru a trece de proba practică a examenului auto se puteau pricopsi cu un permis auto.

Aceasta practică ilegală a intrat în atenţia anchetatorilor în timp ce-i urmăreau pe hoţii de lemn şi pe pădurarii care închideau ochii la jaful petrecut chiar sub nasul lor.

Potrivit anchetatorilor, doi funcţionari din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto Bistriţa-Năsăud au primit bani în mai multe rânduri, pentru a facilita promovarea probei practice a examenelor pentru obţinerea de către diverşi candidaţi a permisului de conducere.

Este vorba despre Mihai Capotă şi Claudiu Lup, care au şi fost audiaţi miercuri. Dacă Mihai Capotă a plecat acasă în urma audierilor de miercuri seara, Claudiu Lup a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind propus pentru arestare preventivă.

În atenţia anchetatorilor au intrat şi şeful de post din Parva, alături de un agent, dar şi şeful de post din Maieru. Aceştia, în schimbul unor sume de bani şi al altor foloase, nu şi-au îndeplinit atribuţiile corespunzătoare constatării mai multor contravenţii şi infracţiuni la regimul cirulaţiei rutiere.

Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie propuşi pentru arestare preventivă. De asemenea, au mai fost reţinute pentu 24 de ore încă două persoane.

Vă mai recomandăm:

UPDATE: Mai mulţi poliţişti sunt cercetaţi penal, după ce ar fi cerut bani să nu amendeze şoferi în trafic sau să emită fraudulos permise auto

Cum au riscat puşcăria nişte funcţionari de la sat, cumpărând detergenţi şi hârtie pentru uz propriu, pe banii primăriei, cu documente false


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite