O tânără din Bistriţa străbate şoselele Europei la volanul unui TIR. Monstrul de fier pe care-l stăpâneşte are 40 de tone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria, la volanul TIR-ului care i-a devenit de un an şi jumătate casă FOTO: arhivă personală
Maria, la volanul TIR-ului care i-a devenit de un an şi jumătate casă FOTO: arhivă personală

O tânătă de doar 23 de ani de pe Valea Bârgăului îşi trăieşte povestea de dragoste într-un TIR. Ea conduce de mai bine de un an şi jumătate TIR-ul prin toată Europa, cot la cot cu iubitul său care-i va deveni soţ în curând.

La cei 23 de ani ai săi, Maria Daniela Cioancă a bătut în lung şi-n lat întreaga Europa. Nu a făcut asta de la volanul unei maşini micuţe, ci din cabina unui TIR. Aceasta conduce TIR-uri din luna august a anului 2013, fiind la acea vreme cea mai tânără şoferiţă de maşină de mare tonaj din ţară potrivit RAR.

Tânăra este de pe Valea Bârgăului şi este absolventă de studii superioare, terminând Facultatea de Administraţie Publică, Ştiinţe Politice şi ale Comunicării. A ajuns în postura de şoferiţă de TIR, dificilă pentru o femeie, tocmai pasiunea pentru condus.

„Pasiunea mea de a conduce m-a însoţit încă de mic copil, când tatăl meu îmi povestea despre maşini şi mă lăsa să conduc fie prin curte, fie pe drumurile de ţară.(...) În anul doi de facultate, iubitul meu, deţinând permisul de conducere B-E, C-E, s-a angajat la o firmă din Spania care deţine camioane înmatriculate în România. Am hotărât amândoi să obţin permisul categoria C-E şi atestatele necesare şi să lucrăm amândoi pe camion după ce îmi dau licenţa în anul trei. Zis şi făcut...Am absolvit şi la scurt timp am venit amândoi şi am început lucrul pe camion. Am stat 6 luni încontinuu numai pe camion. Aici e casa noastră, bucătăria, living-ul, dressing-ul...”, declara anul trecut pentru Bistriţeanul.ro, Maria.

maria cioanca 2

Maria alături de iubitul său, chiar în ziua în care a fost cerută de soţie FOTO: Arhivă personală

Tânăra conduce alături de iubitul său prin toată Europa un camion lung de 16 metri, care ajunge încărcat şi la 40 de tone. Spune că s-a obişnuit repede cu acest job atipic pentru o femeie şi a ajuns să îi placă ceea ce face.

Job-ul se împacă de minune cu marea pasiune a tinerei, care are astfel ocazia să viziteze locuri pe care le văzuse până atunci doar în fotografii. Pentru a se putea deplasa mai repede şi a putea vizita mai multe locuri Maria şi-a luat şi rolele cu ea.

„Pentru că îndrăgesc sportul avem cu noi în camion role. În septembrie 2013 am fost cu rolele aproximativ 18 kilometri într-o singură zi pentru a vizita Berlinul, un oraş deosebit. Am vizitat în acelaşi mod alte multe oraşe precum: Hamburg, Bacelona, Madrid, Rotherdam de asemenea”, mai declara Maria pentru aceeaşi publicaţie.


Maria profită de pauze şi vizitează pe role marile capitale europene FOTO: Arhivă personală

maria cioanca 4

Job-ul dur nu i-a anulat feminitatea Mariei care pe lângă faptul că este extrem de frumoasă este şi pasionată de modă, motiv pentru care când se opreşte într-una din marile capitale europene nu poate să nu ia la pas magazinele cu haine.

Vă mai recomandăm:

Povestea doamnelor în ghete cu crampoane

PERFORMANŢĂ Echipa feminină de fotbal ACS Heniu, din comuna bistriţeană Prundul Bârgăului, există doar de un an de zile, dar joacă deja în prima ligă. Jucătoarele au între 16 şi 42 de ani.

Campioana cu 100 de medalii la tenis care a lăsat o viaţă de succes în străinătate pentru a trăi în Bistriţa

Sportiva Mihaela Şteff are peste 100 de medalii naţionale şi internaţionale, devenind campioană naţională în Italia şi Germania, dar şi campioană europeană de patru ori. Deşi performanţele îi permiteau să se stabilească şi să antreneze în orice ţară din lume, sportiva a ales sala de tenis de masă unde se antrena, acum mulţi ani, pentru marile competiţii ale lumii. La Bistriţa.


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite