Ministrul Finanţelor: contribuabilii mijlocii se întorc la judeţ, iar taxa auto se va recupera mult mai uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute vineri la Bistriţa, Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a precizat faptul că de la data de 1 august contribuabilii mijlocii vor plăti taxele la judeţ, dar şi că începând de săptămâna viitoare se va simplifica birocraţia în cazul recuperării taxei auto.

Începând din data de 1 august, contribuabilii mijlocii îşi vor plăti contribuţiile la judeţ, după ce în 2016 această sarcină a fost preluată de agenţiile regionale, a anunţat vineri, la Bistriţa, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. 

De asemenea, ministrul Finanţelor a anunţat că se va simplifica simţitor acordarea ajutoarelor de stat, se ma mări plafonul şi se vor modifica principiile. Un nou ghid în acest sens va fi gata în două săptămâni, a mai spus Teodorovici.

În discuţie a fost adusă şi amnistia fiscală pentru datornici. Ministrul de Finanţe nu a dat foarte multe detalii despre acest proiect, susţinând doar că se va aplica atât la persoane fizice, cât şi la cele juridice. Amnistia pe care o ia în calcul Ministerul de Finanţe nu are prag, persoanele care vor beneficia de aceasta putând să scape de penalităţi şi jumătate din dobânzi. 

Eugen Teodorovici a mai precizat că se vor face eforturi pentru ca ANAF-ul să se mute online. Cei care au de depus declaraţii la ANAF vor fi încurajaţi să le depună online.

„Astăzi, pe baza datelor pe care le am, undeva la 350.000 de oameni au depus declaraţiile până acum, din care 90.000 sunt online. Este foarte mult. Colegii mei din sistem vor trebui să introducă până la finalul anului toate aceste declaraţii în sistemul informatic. Mi-aş fi dorit ca lucrurile să se desfăşoare aşa: domnul Popescu nu depune pe hârtie, dacă depuneţi online aveţi 5% reducere la obligaţiile financiare pe acest an şi dacă le şi achitaţi până în decembrie mai aveţi 5% reducere de la stat”, a explicat ministrul Finanţelor, vineri.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite