Miluţ Bîgiu, tânărul care a fost nenorocit de doi colegi de clasă la balul majoratului, a murit ieri, după patru ani de suferinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul care a fost bătut şi lăsat legumă de doi colegi de clasă în urmă cu patru ani la balul majoratului a murit ieri acasă în Leşu, după ce starea de sănătate s-a agravat. Tinerii care l-au nenorocit în urmă cu patru ani pe Miluţ Bîgiu sunt la muncă în Marea Britanie, după ce au executat doar un an de închisoare.

Familia lui Miluţ Bîgiu, care acum avea 22 de ani şi de patru ani se lupta să trăiască, se pregăteşte de înmormântare. Tânărul a decedat ieri, după ce în ultima vreme mai multe  organe îi cedaseră. Potrivit primarului comunei Leşu, Ioan Pop, Miluţ a decedat acasă, în urma unor complicaţii, iar medicii ajunşi la faţa locului nu au mai putut să facă nimic pentru a-l salva.

Tânărul va fi condus pe ultimul drum miercuri, în comuna Leşu, înmormântarea fiind programată la ora 13:00.

Viaţa lui Miluţ Bîgiu a fost distrusă în 2010 chiar în noaptea în care se desfăşura balul majoratului al Colegiului Tehnic „Grigore Moisil” unde era elev.

Totul a pornit de la o dispută care a avut loc în curtea restaurantului unde s-a desfăşurat banchetul. Profesorii i-au luat pe tinerii ameţiţi de alcool şi i-au trimis acasă, însă cei trei s-au reîntâlnit în aceeaşi noapte în faţa unei discoteci din oraş unde l-au luat la bătaie pe Miluţ.

Tânărul a fost înconjurat de 5 colegi, doi dintre ei Cătălin Saicu şi Robert Rus aplicându-i mai multe lovituri. Miluţ a căzut şi s-a lovit cu capul de o bordură rămânând inert pe beton. Vânzătoarele dintr-o staţie din apropiere au chemat salvarea, medicii găsindu-l pe tânăr în stop cardio-respirator reuşind totuşi să-l resusciteze şi să-l readucă la viaţă.

Bătaia încasată de Miluţ Bîgiu a fost atât de cruntă încât l-a băgat în comă. Şi-a revenit din comă, după trei săptămâni, însă a rămas într-un scaun cu rotile, iar în scurt timp de la incident şi-a pierdut şi abilitatea de a vorbi.

Părinţii tânărului au cheltuit sume exorbitante în aceşti ani pentru a-i asigura tratamentul băiatului lor, cerând chiar şi daune morale în valoare de 100.000 de lei celor care l-au nenorocit pe Miluţ şi o rentă lunară de 1.400 de lei.

În anul 2012, cei doi agresori au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu executare, însă au fost eliberaţi un an mai târziu, pentru bună purtare. Cei doi se află la muncă în Marea Britanie alături de familie.

În faţa instanţei, Cătălin Saicu şi Robert Rus au spus în timpul procesului că regretă amarnic cele întâmplate, fiind de acord şi cu pretenţiile materiale ale familiei Bîgiu. Se pare că cei doi au plecat în Marea Britanie la muncă tocmai pentru a strânge sumele datorate familiei Bîgiu.

Vă mai recomandăm:

Tânărul mutilat la majoratul de anul trecut şi-a văzut agresorii în instanţă

Au nenorocit un coleg de şcoală şi au scăpat cu un an de închisoare şi cu daune morale de un milion de lei

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite