FOTO Validare cu scântei la Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supăraţi că ordinea de zi a fost votată fără cvorum, consilierii PDL au părăsit sala de consiliu FOTO: Adevărul/ Bianca Sara
Supăraţi că ordinea de zi a fost votată fără cvorum, consilierii PDL au părăsit sala de consiliu FOTO: Adevărul/ Bianca Sara

În urma unei decizii a instanţei, preşedintele de Consiliu Judeţean, Radu Moldovan, i-a validat astăzi pe supleanţii care le vor lua locul celor care au ales Parlamentul în detrimentul judeţului. Consilierii judeţeni PDL susţin însă că această validare n-a fost legală, întrucât nu era cvorumul necesar pentru votarea ordinii de zi pe care era proiectul în cauză.


Consilierii PDL au încercat din nou să împiedice validarea celor patru colegi care i-ar asigura din nou USL-ului o majoritate confortabilă în Consiliul Judeţean. Cei patru au fost validaţi şi au depus jurământul, deşi nu s-a înregistrat cvorumul necesar trecerii ordinii de zi.

Văzând că preşedintele de Consiliu Judeţean, Radu Moldovan, îi invită pe cei patru să depună jurământul deşi ordinea de zi a fost votată doar de către 13 consilieri şi nu de cel puţin 15 cum ar trebui, consilierii PDL au părăsit sala, susţinând că vor depune plângere în acest sens.

Consilierii judeţeni care au fost validaţi astăzi sunt: Nicolae Lupşan, Vasile Puica, Szanto Arpad şi Mirela Cârcu.

În cadrul şedinţei ordinare de astăzi, consilierii Ştefan Todea (PP-DD) şi Luca Peter (PDL) şi-au pierdut mandatele, primul din cauza retragerii sprijinului politic, iar cel de-al doilea în urma unei solicitări a Agenţiei Naţionale de Integritate, care susţine că acesta nu ar fi compatibil cu funcţia în cauză.

Potrivit ANI, Luca Peter este administratorul unei societăţi comerciale, care în urmă cu câţiva ani, când acesta îndeplinea şi funcţia de consilier judeţean, a încheiat un contract în valoare de 43.000 de lei cu Direcţia pentru Protecţia Copilului, instituţie subordonată Consiliului Judeţean.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite