ÔÇ×Fere┼čte-m─â, Doamne, de prieteniÔÇŁ a fost lansat─â ┼či la Bistri┼úa

0
0
Larry Watts ┼či-a lansat cartea la Bistri┼úa
Larry Watts ┼či-a lansat cartea la Bistri┼úa

Una dintre cele mai apreciate c─âr┼úi de istorie lansate ├«n ultimii ani, ÔÇ×Fere┼čte-m─â, Doamne, de prieteni", scris─â Larry Watts, un istoric american, pasionat de istoria comtemporan─â a Rom├óniei a fost lansat─â joi seara la Bistri┼úa.

Pentru prima dat─â cartea, publicat─â la editura RAO a fost lansat─â pe data de 11 mai 2011 la Bucure┼čti, dar autorul a ┼úinut foarte mult s─â o lanseze ┼či la Bistri┼úa, chiar de Ziua Na┼úional─â, datorit─â leg─âturilor foarte str├ónse ale lui cu Bistri┼úa ┼či a faptului c─â mare parte dn volum a fost scris chiar aici. Larry Watts este c─âs─âtorit cu o bistri┼úeanc─â, locuie┼čte ┼či la Bistri┼úa atunci c├ónd este ├«n Rom├ónia.

Cartea, apreciat─â doar cu cuvinte de laud─â de marii istorici rom├óni, prezint─â o latur─â necunoscut─â a rela┼úiilor externe ale regimului Ceau┼čist. Larry Watts a acces la documente secrete pe care nu le-a mai v─âzut nimeni, iar pe baza acestor informa┼úii a reu┼čit s─â schi┼úeze o alt─â fa┼ú─â a istoriei ┼ú─ârii sale adoptive, Rom├ónia. Potrivit autorului cartea se bazeaz─â pe informa┼úii ob┼úinute de la CIA, Mi5 sau serviciile secrete elve┼úiene.

La lansarea de la Bistri┼úa au fost prezen┼úi al─âturi de autor ┼či Ioan Talpe┼č, fostul ┼čef al Serviciului de Informa┼úii Externe, Oreste Teodorescu, realizator de emisiuni TV, ziaristul Victor Roncea ┼či directorul general al Editurii RAO, Ovidiu Enculescu.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite