Dramă într-o familie din Bistriţa: o fetiţă de 12 ani bolnavă de leucemie a fost părăsită în spital. Mama a lăsat un bilet de adio şi a dispărut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie din Bistriţa trece prin momente cumplite după ce Maria, o fetiţă de 12 ani diagnosticată cu o formă agresivă de leucemie, se luptă de mai bine de o lună pentru viaţa ei. Mama fetiţei este de negăsit de vineri, când fata a făcut un stop cardio-respirator.

Maria a fost diagnosticată cu leucemie limfoblastică acută în luna decembrie 2014. Tot atunci cunoştinţele, prietenii şi profesoara de dans a Mariei, cea care a şi insistat ca aceasta să meargă la medic după ce a observat că avea dureri mari de spate, au organizat un eveniment caritabil pentru a strânge fondurile necesare ca fetiţa să fie transportată la o clinică din Bucureşti.

Momentan aceasta se află internată la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca. Starea Mariei s-a agravat destul de mult în ultima săptămână. Problemele au început miercuri, când fetiţa a făcut septicemie. Prietenii şi rudele fetiţei au făcut atunci apel la bistriţeni şi clujeni să doneze sânge pentru Maria, care avea nevoie urgentă de transfuzii.

Joi, starea fetiţei părea să se îmbunătăţească, asta până vineri, când Maria a făcut un stop cardio-respirator. Acesta a făcut-o dependentă de aparate, însă medicii spun că starea sa deşi este critică este stabilă şi sunt totuşi optimişti.

„Această septicemie este în tratament, dar din nefericire fetiţa nu a răspuns total tratamentului cu antibiotic şi septicemia s-a agravat. S-a impus respiraţia asistată. Nu este în moarte cerebrală, nu e un drum fără întoarcere”, a declarat pentru Citynews doctorul Lazăr Călin.

Stopul cardio-respirator al Mariei a fost prea mult pentru mama sa Lăcrămioara Dobrican, care imediat după ce starea fetiţei s-a agravat a părăsit Spitalul de Copii Cluj, unde era internată alături de fiica sa. Se pare că aceasta a lăsat un mesaj de adio chiar lângă patul fetiţei, în care spunea că urmează să-şi pună capăt zilelor.

De vineri de când a plecat de la spital nimeni nu mai ştie nimic despre Lăcrămioara. Fratele său a încercat să o sune, însă aceasta nu a răspuns la telefon, iar ulterior acesta s-a închis.

lacramioara dobrican

Lăcrămioara Dobrican (Foto: Facebook)

Lăcrămioara Dobrican are 38 de ani, o înălţime de 1,60-1,70 şi păr negru, lung până la umeri. În momentul în care a dispărut aceasta era îmbrăcată cu o geacă de fâş de culoare neagră, pantaloni de culoare neagră cu dungi roşii şi pantofi sport de culoare albă. Oricine poate oferi vreo informaţie despre femeie este rugat să sune la 112.

Divorţul părinţilor a dărâmat-o pe Maria

Problemele Mariei nu au început însă cu această boală cruntă cu care se luptă. Potrivit medicilor, această leucemie agresivă de care suferă fetiţa s-a dezvoltat pe baza unui şoc şi a stresului mare. Maria a fost extrem de afectată de divorţul părinţilor săi, care s-au despărţit anul trecut. Singura ei bucurie era dansul, pe care l-a practicat cu îndârjire până în decembrie când a fost internată în clinica clujeană.

La fel de marcată  de divorţ a fost şi mama sa Lăcrămioara, care se pare că nu a reuşit să accepte situaţia şi a mai ameninţat că-şi ia viaţa. Boala Mariei l-a dat peste cap şi pe tatăl său, care a devenit agresiv până şi cu asistentele medicale care aveau grijă de fetiţă, dar şi cu jurnaliştii care au îndemnat bistriţenii şi clujenii să doneze sânge pentru fată.

Vă mai recomandăm:

Un poliţist bistriţean de la Investigaţii Criminale cu 20 de ani de experienţă s-a împuşcat în cap cu arma din dotare

Surse: Fostul şef al IPJ Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, reţinut pentru abuz în serviciu, ar fi încercat să-şi ia viaţa în arest



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite