„Donează un leu pentru tatăl meu“. Un elev de liceu din Bistriţa a făcut o campanie pentru a-şi ajuta tatăl bolnav de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Clapa a început campania în urmă cu câteva zile şi deja se bucură de sprijinul comunităţii bistriţene FOTO: Arhivă personală
Florin Clapa a început campania în urmă cu câteva zile şi deja se bucură de sprijinul comunităţii bistriţene FOTO: Arhivă personală

Florin Clapa are doar 18 ani, este încă elev de liceu, şi a pus la punct o campanie umanitară pentru a-şi ajuta tatăl bolnav de cancer. Campania poartă numele „Donează un leu pentru tatăl meu” şi deja a sensibilizat comunitatea locală, care a început să-l ajute pe tânăr să strângă suma necesară pentru un tratament în Ungaria.

În urmă cu mai bine de jumătate de an, Teodor Clapa, un lăcătuş de 52 de ani din Bistriţa care muncea în construcţii a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. Vestea a căzut ca o bombă în familia modestă din Bistriţa-Năsăud.

Problemele cu plămânii l-au trimis pe bărbat la medic, iar după cea de-a doua consultaţie, când simptomele au şi început să se agraveze i s-a pus cruntul diagnostic.

Soţia bărbatului, care lucrează la o firmă de cablaje din Bistriţa, i-a fost alături lui Teodor pe parcursul celor două tratamente cu chimioterapie pe care acesta le-a urmat la Institutul Oncologic „I. Chiricuţă” din Cluj-Napoca.

Alături i-a fost şi fiul său Florin, care are 18 ani şi încă nu a ieşit de pe băncile şcolii, fiind elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” din Bistriţa. În urmă cu aproape o săptămână, adolescentul s-a decis să facă mai mult pentru tatăl său decât să-l sprijine moral.

Ştiind că familia sa cu venituri modeste nu va putea suporta un nou tratament de radioterapie, recomandat de medici, la o clinică din Ungaria, Florin a pus la punct o adevărată campanie umanitară. Un tratament în Ungaria, chiar dacă implică o cheltuială de 2000 de euro, doar ziua de spitalizare costând 100 de euro, ar creşte şansele la viaţă ale bărbatului.



 Campania poartă numele „Donează un leu pentru tatăl meu” şi deja a sensibilizat comunitatea locală din Bistriţa, care este alături de adolescent atât cu sfaturi şi gânduri bune, cât şi cu diverse sume de bani. La doar câteva zile de la debutul campaniei, în conturile familiei deja s-au adunat peste 1000 de lei, asta în ciuda faptului că această campanie a fost promovată în prima fază doar pe reţelele de socializare.

„Voi ce aţi face ca să îi ţineţi pe cei dragi mai mult timp lângă voi? Din păcate cuvintele nu sunt suficiente pentru a ţine pe cineva drag în viaţă. De curând am aflat că tatăl meu are cancer de gradul III. Ce pot face pentru cel care mi-a fost alături toată viaţa, care m-a învăţat ce e bine şi ce e rău? Cel care m-a învăţat să merg, să vorbesc, să fac fapte bune... A venit momentul să mă opresc din tot ce fac şi să încerc să fac ceva pentru el. Aşa m-am decis să fac o campanie de strângere de fonduri, pentru că altfel nu ştiu cum aş putea să strâng 2000 de euro”, spune pe pagina de Facebook dedicată acestei campanii, Florin Clapa.

Campania este susţinută şi de asociaţia clujeană Beard Brothers, care nu a stat pe gânduri şi l-a ajutat pe tânăr în acest demers. Mai multe detalii despre această campanie, dar şi conturile familiei Clapa puteţi găsi aici.

Vă mai recomandăm:

doneaza un leu pentru tatal meu

Lecţie de viaţă: un bistriţean bolnav a oferit locuri de muncă persoanelor cu handicap şi pregăteşte un centru de diagnoză pentru cancer

Dramă într-o familie din Bistriţa: o fetiţă de 12 ani bolnavă de leucemie a fost părăsită în spital. Mama a lăsat un bilet de adio şi a dispărut


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite