Doina Pană, ministrul delegat pentru Dialog Social, vrea să formeze mediatori şi arbitri cu fonduri norvegiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Doina Pană
FOTO: Doina Pană

În cadrul unui bilanţ de activitate, ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, susţine că a demarat un proiect cu finanţare din fonduri norvegiene pentru formarea de mediatori şi arbitri specializaţi în conflicte colective de muncă.


„Într-o perspectivă pe termen mai lung, intenţionez să promovez conceptul de soluţionare alternativă a conflictelor colective de muncă pe calea medierii şi arbitrajului prin Oficiul de Mediere şi Arbitraj al Conflictelor Colective de Muncă de pe lângă Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice,” a precizat, în cadrul bilanţului de activitate, Doina Pană.

Aceasta a mai spus că această măsură ar conduce la degrevarea instanţelor de judecată de câteva sute de mii de dosare, la ora actuală existând 200.000 de procese pe rol în instanţe pe tema conflictelor de muncă.

Pentru a sprijini medierea, ministrul delegat pentru Dialog Social a demarat un proiect cu finanţare din fonduri norvegiene, pentru formarea de mediatori şi arbitri, specializaţi în conflicte colective de muncă.

Vă recomandăm:

Mechel: Peste 2000 de muncitori sunt în şomaj tehnic din luna decembrie

Sindicalist: „FMI a transformat dialogul social în unul de tip comunist”

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite