Doi bistriţeni săraci au primit în dar nunta la care visau de ani de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nastasia şi Mihai, doi bistriţeni fără posibilităţi, au avut parte de nunta la care visează de ani de zile şi pe care nu şi-au permis-o până acum. O femeie de afaceri din Bistriţa a pus la punct în doar o săptămână o nuntă în toată regula, cu ajutorul donaţiilor.

Nastasia şi Mihai au 35 de ani şi locuiesc în localitatea Buduş din Bistriţa-Năsăud, într-o casă sărăcăcioasă. Cei doi au un copil de trei ani, iar Nastasia are încă patru copii dintr-o relaţie anterioară. Deşi locuiesc împreună de ani buni, cei doi nu au şi-au permis până acum să îşi unească destinele în faţa ofiţerului de stare civilă şi în faţa lui Dumnezeu. Singurul venit al familiei este de 500 de lei. 

Cei 7 se înghesuie într-o casă mică şi veche, care nu este racordată la gaz sau electricitate şi nu are nici măcar apă. În ciuda faptului că trăiesc în condiţii greu de imaginat, toţi copiii merg la şcoală, doi dintre ei făcând naveta în Bistriţa zilnic. Cea mai arzătoare dorinţă a celor doi s-a îndeplinit cu ajutorul Florentinei Pop, o femeie de afaceri din Bistriţa, care administrează o pensiune şi o sală de nunţi în oraş. 

„Am descoperit un vis în neputinţa lor. Mi-au spus că şi-ar dori să se căsătorească, doar că nu şi-au permis asta până acum. Atunci mi-au strălucit ochii şi am zis: hai s-o facem noi. Într-o săptămână am organizat tot. Aceasta a fost prima nuntă organizată cap-coadă. Când se apropia data au început să apară din neant tot felul de oameni care mă ajutau”, precizează Florentina Pop. 

image

În doar o săptămână, Florentina Pop a găsit rochie şi pantofi  pentru Nastasia, dar şi verighete. Tot ea a pus la dispoziţie mâncarea şi băutura pentru petrecerea de nuntă şi i-a năşit pe cei doi.

Alte persoane au ajutat cum au putut la organizarea nunţii: o florărie a pus la dispoziţie aranjamentele florale şi buchetul miresei, iar o cofetărie a donat prăjiturile necesare şi tortul. 

Florentina Pop spune că deşi găzduieşte nunţi de ani de zile în sala pe care o administrează, nu a avut parte până acum niciodată de astfel de emoţii. De asemenea, aceasta recunoaşte că aceasta este prima nuntă pe care o organizează cap-coadă, pregătirile evenimentului făcând-o să realizeze prin ce emoţii şi stres trece o mireasă în cea mai importantă zi din viaţa sa. 

image

Nunta de care au avut parte cei doi a fost una modestă şi mică având doar în jur de 30 de invitaţi. Totul s-a desfăşurat în localitatea Buduş, masa fiind organizată în curtea uneia dintre naşe. 

Femeia de afaceri care a pus la punct acest cadou inedit şi-a îndemnat cunoscuţii să doneze diverse sume de bani în plicuri, drept dar de nuntă. Banii adunaţi vor fi folosiţi pentru a amenaja căsuţa în care stau cei doi. 

Vă mai recomandăm:

Lecţie de solidaritate. Localnicii din Nepos au donat spitalului din Năsăud o tonă şi jumătate de cartofi

Metodă inedită găsită de o bistriţeancă pentru a-i ajuta pe sărmani să facă faţă frigului: a „îmbrăcat” copacii cu geci, care pot fi luate de nevoiaşi

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite