De ce nu e bine să ne vopsim părul de mai multe ori pe lună. Cum ajută şi cum distruge podoaba capilară vopseaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vopseaua de păr este o idee bună atunci când îţi doreşti o schimbare sau vrei să maschezi firele albe. Hair-styliştii nu ne recomandă însă să ne vopsim de mai multe ori pe lună, iar când o facem să colorăm doar rădăcina.

Nu puţine sunt femeile care apelează la vopseaua de păr pentru un look fresh sau pentru a-şi masca firele albe, care apar după o anumită vârstă. Hair-styliştii susţin că multitudinea de tipuri de vopsele de păr de pe piaţă ne permit să ne colorăm părul fără a-l distruge.

Mai mult, vopseaua de păr usucă puţin părul, ajutând astfel firul subţire, cu tendinţe de îngrăşare. Pe de altă parte, vopsitul prea des poate să ducă la uscarea excesivă a părului. 

Cât de des trebuie vopsit părul astfel încât să nu se deterioreze? Hair-stylistul Mina Gherman spune că ne putem vopsi fără probleme părul o dată pe lună. Aceasta recomandă doar colorarea rădăcinei, asta dacă nu dorim să ne schimbăm nuanţa părului. 

„Putem să vopsim rădăcina o dată pe lună, mai ales dacă sunt fire albe. Nu este necesar să vopsim tot părul, mai ales dacă nu dorim să schimbăm nuanţa acestuia. Dacă vopseaua de păr conţine şi amoniac, atunci cu atât mai mult nu este recomandat vopsitul mai des”, explică Mina Gherman.

Specialistul ne recomandă să ne îndreptăm spre vopselele de păr fără amoniac, acestea fiind mai puţin agresive cu podoaba capilară. Mai toţi producătorii de vopsele de păr au în gamele lor şi produse care nu conţin amoniac. Amoniacul nu doar că agresează mai tare podoaba capitală, ci poate să dea şi iritaţii. 

Acest lucru se întâmplă mai ales celor care folosesc prea des vopsea de păr sau au un scalp mai sensibil.

Cele mai „pretenţioase” culori

Potrivit Minei Gherman cea mai pretenţioasă culoare este blondul. Asta pentru că foloseşte mai mult oxidant, comparativ cu nuanţele închise, iar vopsitul excesiv dăunează mai tare. Şi nuanţele de roşcat sunt pretenţioase, necesitând şampoane speciale pentru păr vopsit, care să ajute la păstrarea culorii. 

Singurele culori pe care le putem folosi mai des sunt nuanţatoarele (roz, mov, verde), care rezistă doar până la 10 spălări. Acestea nu afectează firul de păr.

Părul vopsit are nevoie şi de o atenţie mai specială, pentru a proteja nuanţa:

„Atunci când ne vopsim părul trebuie să ajutăm la menţinerea culorii cât mai mult timp, de aceea este indicat să folosim un şampon pentru păr vopsit, mai ales la nuanţe de roşu. De asemenea, putem apela la măşti hidratante şi uleiuri tot pentru hidratare, pentru că vopseaua usucă puţin”, completează Mina Gherman. 

Vă mai recomandăm:

Cât de mult le poate costa pe femei dorinţa de a avea un păr bogat. De ce este bine să apeleze la extensii foarte rar

Coafura rezistă, dar cu ce preţ? Mitul potrivit căruia fixativul este dăunător părului, desfiinţat de hairstylişti

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite