Cum l-a ajutat Facebook-ul pe un bistriţean să-şi găsească, în doar trei zile, bolidul furat din centrul istoric

0
0
Proprietarul şi-a găsit maşina în doar trei zile cu ajutorul Facebook-ului FOTO: Facebook
Proprietarul şi-a găsit maşina în doar trei zile cu ajutorul Facebook-ului FOTO: Facebook

Reţelele sociale par mai utile decât am crezut. Un bistriţean şi-a găsit bolidul furat din centrul istoric al oraşului după doar trei zile. Acesta a popularizat întâmplarea pe Facebook, iar un pont l-a ajutat să găsească autoturismul, care fusese furat de un hunedorean.

În weekendul ce tocmai a trecut, un bistriţean care locuieşte în centrul istoric al oraşului s-a trezit fără bolidul său, cumpărat de puţin timp. Autoturismul a dispărut pur şi simplu din faţa casei, proprietarul acestuia văzând întreaga întâmplare pe camerele de supraveghere. 

Deşi a sesizat poliţia despre cele întâmplate, proprietarul autoturismului a apelat şi la reţelele sociale pentru a populariza acest furt şi a încerca să îşi găsească autoturismul.

Minunea s-a produs după doar trei zile. Bărbatul a primit informaţii că autoturismul s-ar afla în Cluj-Napoca. Acesta a cerut ajutorul poliţiştilor clujeni şi a reuşit să dea de autoturism, care nu avea nici măcar o zgârietură. 

„Am găsit aseară maşina în Cluj datorită unor persoane care au cooperat si ne-au anunţat unde este maşina de îndată ce au văzut postarea pe Facebook!! Au fost aproape 800 de distribuiri şi acest lucru ne-a ajutat să recuperăm maşina şi să identificam hoţii care acum sunt unde trebuie!”, a postat pe pagina sa de Facebook proprietarul maşinii. 

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean, hoţul s-ar fi folosit de o cheie clonă pentru a fura autoturismul. Ulterior, hoţul, un hunedorean de 27 de ani, a dus autoturismul în Cluj-Napoca, deşi nu deţinea un permis de conducere.

„În fapt, acesta este bănuit că în noaptea de 28/29 mai 2016, folosindu-se de chei mincinoase, ar fi sustras un autovehicul, marca BMW, proprietatea unui bărbat în vârstă de 25 de ani, care era parcat pe o stradă din municipiul Bistriţa. În aceeaşi noapte, bărbatul, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, s-ar fi deplasat cu autovehiculul sustras pe raza municipiului Cluj-Napoca. Ulterior s-a procedat la darea în urmărire a autovehiculului sustras, acesta fiind recuperat şi restituit persoanei vătămate, iar prejudiciul în valoare de 15.000 de lei a fost recuperat în totalitate”, precizează într-un comunicat de presă reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean. 

Vă mai recomandăm:

Doi pădurari din Bistriţa-Năsăud au fost reţinuţi după ce au „mimat” o exploatare forestieră pentru a ascunde furtul de lemn

Un bărbat dintr-o comună bistriţeană şi-a înscenat un jaf în propria locuinţă

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite