Cum arată cele mai interesante birouri din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cam aşa arată sediul Google din Zurich FOTO: careeraddict.com
Cam aşa arată sediul Google din Zurich FOTO: careeraddict.com

Marilor companii multinaţionale din lume le pasă de starea de spirit a angajaţilor. Din acest motiv, patronii se străduiesc să facă locul de muncă cât mai plăcut, cu mâncare gratuită, săli de fitness sau locuri special amenajate pentru jocuri.

Companiile au început de decenii să investească masiv în locul unde angajaţii îşi petrec mare parte din zi. Unii oferă băuturi gratuite, alţii mese gratuite sau chiar masaje de relaxare. Alţii au amenajat săli de jocuri sau de fitness. Adevărul.ro vă prezintă cele mai interesante 6 sedii de birouri din lume:

- Corus Entertainment – clădirea de birouri a companiei este situate în Toronto, Canada şi a fost terminată în 2010. Aceasta costat mai bine de 160 de milioane de dolari şi se întinde pe 8 etaje. În clădire au fost amenajată o pistă pentru role sau skateboard, iar mesele pentru conferinţe sunt inspirate din terenurile de hockey. De asemenea, conducerea nu s-a zgârcit nici cu televizoarele, birourile fiind dotate cu mai multe ecrane imense. 

birouri interesante bistrita 2

- Inventionland Design Factory – Situate în Pittsburgh (SUA), birourile te duc cu gândul la tărâmul lui Peter Pan. Acesta este practic un incubator de afaceri şi a costat mai bine de 5 milioane de dolari. Clădirea include 16 tipuri diferite de decoruri, de la castele la vase cu piraţi şi chiar 3 cascade artificiale. Incubatorul a avut parte de propriul documentar în 2011 şi a primit mai multe premii pentru designul inovator.

birouri interesante bistrita 3

- Bahnhof – situate în Stockholm (Suedia) este un bunker subteran, care găzduieşte serverele Bahnhof din anul 2008. Acesta este situat la 30 de metri adâncime, sub centrul Stockholm-ului şi conţine cascade şi un bazin uriaş cu peşti. În interior este simulată inclusiv lumina naturală. 

- SelgasCano –Situat în Madrid (Spania) este „casa” unei firme de consultanţă şi este amenajată chiar în mijlocul unei păduri. Are forma unui tub aerodinamic şi ferestre verticale imense, care îţi permit să admiri natura chiar de la birou. 

birouri interesante bistrita  4

- Google – Sediul din Zurich (Elveţia) a fost deschis în anul 2008 şi conţine săli de concerte, săli de sport, crame şi locuri unde angajaţii pot avea parte de masaj gratuit. Sediul include şi un bar, unde angajaţii pot consuma băuturi alcoolice şi lua masa. 

- money.co.uk – Situat în Cirencester (Marea Britanie), sediul companiei a costat 3 milioane de lire şi include un cinematograf inspirat din Star Wars şi toalete inspirate din Rolling Stones. Clădirea este situată într-o zonă rurală şi este dotată cu săli de gaming şi de fitness.

Sursa: careeraddict.com

Vă mai recomandăm:

10 lucruri pe care nu le-ai ştiut despre televiziune. Cum visează cei care au urmărit în copilărie filme alb-negru

Care sunt cele mai periculoase slujbe din lume

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite