Cei mai frumoşi câini s-au adunat la Bistriţa (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de căţei din toată ţara au fost aduşi astăzi la Bistriţa la cea mai mare expoziţie canină găzduită într-un an de oraş.

De la câini de talie foarte mare ca SanBernardul sau ciobăneşti din Asia Centrală, până la câini de talie mică nu lipseşte nimic de la expoziţia organizată de municipalitate în zona lacului de agrement din Bistriţa. Ediţia de anul acesta este internaţională deoarce mai mulţi proprietari de câini din Ungaria au venit la Bistriţa pentru aş-i prezenta patrupedele.

image

Nu au lipsit nici rasele mai rar întâlnite. Paul Pop din Bistriţa este prprietarul a trei ciobăneşti de Asia Centrală. „Rasa este veche de 4000 de ani, iar eu am achiziţionat primul exemplar din Kiev, Ucraina. Sunt companioni excelenţi dar şi nişte câini de pază remarcabili. În ciuda taliei foarte mari, aceşti câini pot fi foarte blânzi, dar nu le place agitaţia", povesteşte bistriţeanul care deţine singurele astfel de exemplare din judeţ.

GALERIE FOTO

Nici personalităţile oraşului nu s-au lăsat mai prejos şi şi-au adus la expoziţie câinii. „Eu cresc dobermani din 1989, sunt nişte câini extraordinari, iar astăzi am venit cu un exemplar maro de nouă luni. L-am luat de la cineva din Cluj, iar tatăl său este campion european", îşi laudă consilierul judeţean Dorin Popescu câinele. Şi consilierul local Dan Molnar a venit cu câinele său, un ciobănesc carpatin foarte frumos şi apreciat.

La expoziţie este prezentă şi o familie din Mediaş care se ocupă cu toaletarea căţeilor. „Avem foarte mulţi clienţi. Numărul proprietarilor de câini care doresc ca exemplarele pe care le au să fie foarte îngrijite şi să arate foarte bine este mare. Uneori se fac programări chiar cu o lună înainte pentru a putea să luăm câinii la tuns", explică Alexandru Cristea, care are amenajat un stand unde se pot aranja câini pe loc.

image

Medicul veterinar Marius Miholca, unul dintre organizatori, spune că a întâlnit astăzi rase pe care nu le-a văzut de mult. „Este greu de spus care dintre câini este mai frumos sau care rasă este mai rară. Am văzut câteva rase pe care nu le-am întâlnit de mult. Dar până la urmă este un concurs de frumuseţe pentru câini, deci şansele să întâlnim exemplare nereuşite sunt foarte mici", crede veterinarul bistriţean.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite