Cazul lui Miluţ Bâgiu, tânărul mutilat în ziua banchetului, a ajuns astăzi în faţa judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La proces s-a prezentat doar Cosmin Rus, unul dintre agresori, în timp ce celălalt bătăuş, plecat în Anglia şi-a trimis doar avocaţii.La zece luni de la bătaia primită, starea de sănătate a lui Miluţ Bâgiu continuă să rămână gravă. Băiatul este incapabil să vorbească, nu se poate deplasa şi are abcese dentare, greu de tratat din cauza traumatismelor neurologice

Procesul împotriva agresorilor lui Miluţ Bâgiu, tânărul de 18 ani bătut crunt în ziua banchetului de absolvire a început astăzi la Judecătoria Bistriţa. La primul termen de judecată s-au prezentat însă doar părinţii lui Miluţ şi unul dintre agresori, Cosmin Robert Rus, însoţit de tatăl său. Cel de-al doilea bătăuş, Călin Cornel Saicu, plecat în Anglia împreună cu părinţii săi şi-a trimis astăzi doar avocaţii.

Prima zi a procesului în care cei doi agresori  sunt judecaţi pentru vătămare corporală gravă a debutat cu o amânare până în 11 aprilie  deoarece Cosmin Robert Rus nu avea încă avocat angajat.

Avocatul lui Saicu speră într-o pedeapsă cu suspendare

Apărătorul lui Călin Cornel Saicu, avocatul  Mihai Alexa îşi consideră clientul mai puţin vinovat decât scrie în rechizitoriu şi speră ca pedeapsa să fie ceva mai blândă: „Saicu i-a dat o palmă victimei, după care celălalt inculpat, la un interval cam de 15 minute  l-a lovit pe Miluţ Bâgiu şi atunci acesta, în cădere  s-a lovit cu capul de bordură. Sper să obţinem altă încadrare şi o pedeapsă mai blândă", spune avocatul Alexa. Acesta a explicat instanţei şi că Saicu a plecat la muncă în Anglia împreună cu părinţii şi pentru a putea face faţă cheltuielilor.

Niciun semn de la agresori

Părinţii lui Miluţ Bâgiu, prezenţi astăzi în sala de judecată sunt revoltaţi de comportamentul celor doi agresori: „nu au arătat niciun fel de remuşcări de când s-a întâmplat nenorocirea. Nu au dat niciodată vreun telefon să întrebe cum se simte Miluţ. Nimic. Nici măcar astăzi la proces Cosmin Rus sau tatăl său nu ne-a spus nimic. Nici măcar nu ne-au salutat.", spune printre lacrimi Marian Bâgiu, mama lui Miluţ. La zece luni de la teribilul incident starea băiatului este departe de a se fi ameliorat: „Chiar dacă într-o vreme dădea semne că va vorbi, acum nu vorbeşte şi se închinuie îngrozitor. La toate necazurile s-au adăugat probleme chinuitoare cu măselele: "I s-au măcinat toate şi stomatologii din Cluj, de unde ne-am întors vineri spun că nu pot să-i facă extracţii, pentru că starea creierului său nu permite anestezie. Suntem disperaţi şi nu ştim unde să mai mergem", spune Mariana Bâgiu.

Destinul lui Miluţ Bâgiu s-a frânt în 2010,  în noaptea de 27 spre 28 mai 2010, când într-o benzinărie, doi tineri cu care nu se cunoştea l-au bătut până  l-au băgat în comă. Miluţ a ajuns dintr-un tânăr plin de viaţă într-un băiat care îşi petrece acum viaţa într-un scaun cu rotile.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite