Bear Grylls de Sângeorz-Băi. Tabără de supravieţuire şi autoapărare pe banii statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au fost instruiţi de cadrele militare cum să supravieţuiască în pădure FOTO: DJST
Tinerii au fost instruiţi de cadrele militare cum să supravieţuiască în pădure FOTO: DJST

Pentru al doilea an consecutiv, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret organizează o tabără de supravieţuire pentru tineri. Printre activităţile cu caracter obligatoriu la care trebuie să participe tinerii se numără instrucţiuni despre cum se face focul sau cum se pot orienta cu ajutorul busolei, dar şi tehnici de autoapărare sau de prim ajutor.

În oraşul-staţiune al apelor minerale, Sângeorz-Băi, milităria a fost coborâtă din pod luna aceasta, în cadrul unei tabere cel puţin deosebite, care a atras ca un magnet peste 100 de tineri cu vârsta cuprinsă între 12 şi 35 de ani din întreaga ţară. Deşi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret organizează tabere pentru tineri de ani de zile, niciuna nu a stârnit atât interes ca cea de supravieţuire, care a ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie.

Programul este unul strict, deşteptarea dându-se la ora 7:00 dimineaţa, iar activităţile se desfăşoară şi ele potrivit unui program destul de clar definit. Toate acestea nu i-au împiedicat pe tineri să îşi dorească să participe la această tabără, pentru că au ocazia să înveţe de la specialişti cum se face un foc în pădure, cum să se orienteze cu ajutorul busolei sau cum se instalează un cort sau cum se amenajează unul din crengi şi verdeaţă. Toate activităţile sunt incluse în mai multe module cu caracter obligatoriu.

tabara sangeorz bai  7

Din lista de activităţi nu au lipsit instrucţia militară (Foto: DJST)


Printre acestea se numără tehnici de autoapărare, susţinute de antrenori de judo şi arte marţiale, module de supravieţuire, susţinute de cadrele militare, dar şi modul de prim ajutor, de înot aplicativ cu tehnici de scoatere a înecatului din apă, modul de tir cu arma sau modul de istorie militară, care vine să marcheze cei 100 de ani de la Primul Război Mondial.

tabara sangeorz bai  3

Prezentarea tehnicilor de apărare (Foto: DJST)

De asemenea, tinerii care participă la aceste activităţi vor fi şi testaţi, fiind supuşi diferitelor probe. Cele 100 de locuri au fost imediat ocupate, instituţia fiind nevoită să suplimenteze cu încă 10 locurile. „Milităria” este acompaniată şi de activităţi plăcute precum excursiile sau focurile de tabără.


Unul dintre cele mai apreciate module a fost cel de tir cu arma (Foto: DJST)

 tabara sangeorz bai 9

Înafară de vârstă, condiţia pe care trebuia să o îndeplinească participanţii era o sănătate de fier. Cei care au aplicat la această tabără trebuiau să aparţină de o instituţie de învăţământ, dar şi să trimită un eseu, în care să spună de ce merită să fie selecţionat pentru tabăra de supravieţuire.

Aceasta este singura tabără de supravieţuire gratuită, tinerii beneficiind de masă, cazare şi chiar şi echipamente şi materiale necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor programate. Costurile presupuse de această tabără sunt suportate de către Ministerul Tineretului şi Sportului.


Vă mai recomandăm:

Tabăra unde copiii supraponderali sunt ajutaţi să slăbească, organizată în Straja

Tabără naţională de orientare turistică, la Arbănaşi


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite