Bărbați drogați și jefuiți de trei prostituate și de proxenetul lor

0
Publicat:

Dosarul în care sunt inculpați Rațiu Cristian, Moldovan Luminița, Berchi Dorina și Balog Silvia, a ieșit din camera preliminară în urmă cu circa două luni și a intrat la judecata pe fond, până acum având loc două termene.

Prostituatele își drogau victimele
Prostituatele își drogau victimele

Trei femei și un bărbat, toți din Bistrița, au fost trimiși în judecată, pentru tâlhărie calificată, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Faptele s-au petrecut în perioada 2020 – 2022, victime fiind șase bărbați din județ.

Potrivit publicației Gazeta de Bistrița, cei patru strecurau în băutura acestora și substanțe narcotice.

Anchetatorii susțin că cele trei femei practicau prostituția. După ce puneau ochii pe câte un bărbat, amator de alcool, îl însoțeau în barul din incinta autogării, după care îl însoțeau în locuința lui Cristian Rațiu.

Una dintre victime a ajuns la spital din cauza drogurilor 

Pe lângă această activitate cele trei au dezvoltat și un mecanism infracțional de obținere facilă a unor sume de bani prin săvârșirea de tâlhării, avându-l drept coordonator pe inculpatul Rațiu Cristian, concubinul numitei Berchi Dorina, cel care utiliza o substanță narcotică pentru săvârșirea tâlhăriilor.

În esență, persoanele de sex feminin de mai sus, acţionau într-o formulă de două persoane, acostând persoane de sex masculin în autogară și apoi petrecând o perioada de timp cu acestea la barul din incinta autogării sau în locuința inculpatului Rațiu Cristian. În acest loc, le erau oferite băuturi alcoolice victimelor de către inculpați, băuturi în care era pusa o substanță narcotică care provoca somnolența, amețeală, dificultăţi de percepție și de deplasare; unele victime erau sprijinite pentru a se putea de deplasa, altele adormind efectiv, una chiar ajungând de urgență la spital. Totul se petrecea foarte rapid de la momentul ingerării alcoolului ce conţinea respectiva substanță narcotică, pe fondul servirii alcoolului de către inculpați și încurajării consumului de alcool, timp în care inculpatele le făceau avansuri sexuale victimelor. În a doua etapă, victimele ajungeau într-o vădită stare de neputință psihică și fizică și erau deposedate, fără să-și dea seama, de bani și bunuri, realizând de cele mai multe ori cele întâmplate abia a doua zi“, se arată în rechizitoriu.

Codul PIN de la carduri era obținut de prostituate

În multe dintre situaţii, dacă victimele aveau carduri bancare, acestea ajungeau la Cristian Rațiu. Codul PIN era obţinut prin intermediul inculpatelor, care aveau și rolul de a le însoți pe victime la bancomate. Cardurile era utilizate fără drept, realizând retrageri de numerar sau plăți prin intermediul aparatelor POS, au mai constatat procurorii.

Din șase victime, cinci au fost drogate

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite