Băiat de 14 ani din Bistriţa, găsit spânzurat după ce ar fi răspuns unei provocări de pe Tik Tok: „Singur la părinţi, campion la dans sportiv, vesel”

0
0
Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des este că  băiatul ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. FOTO: Unsplash
Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des este că  băiatul ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. FOTO: Unsplash

Un adolescent de 14 ani a fost găsit mort în casă, marţi, 12 octombrie. În urma anchetei, se pare că băiatul s-ar fi spânzurat după ce a răspuns unei provocări lansată pe Tik Tok, potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Bistriţa-Năsăud, Aurelia Dan. Tragedia s-a petrecut în cursul după-amiezii de marţi, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) a fost informat miercuri dimineaţă de către conducerea unităţii de învăţământ.

Elevul care s-a sinucis era singur la părinţi, era în clasa a opta şi avea rezultate foarte bune la învăţătură.

„Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. Copil singur la părinţi, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a declarat inspectorul şcolar general, potrivit Agerpres.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat că în cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi a cerut sprijinul Poliţiei pentru a demara de urgenţă o campanie de conştientizare, în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.

„La nivelul instituţiei am solicitat imediat Biroului de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conştientizare, obligatoriu, în rândul elevilor şi părinţilor. Începând de luni, vom avea un material specific de conştientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenţiei şi cumva de conştientizare a pericolelor care pot să aibă loc”, a mai precizat Aurelia Dan.

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite