Aproape 20 de blocuri pregătite pentru reabilitare termică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din 2008 şi până în prezent, prin programul local de reabilitare termică, au fost izolate în jur de 800 de apartamente FOTO: Adevărul
Din 2008 şi până în prezent, prin programul local de reabilitare termică, au fost izolate în jur de 800 de apartamente FOTO: Adevărul

Municipalitatea a cerut autorizaţie de construire pentru reabilitarea termică a 19 blocuri de locuinţe. Lucrările în acest sens vor fi în stand by o perioadă, primăria având în plan să acceseze fonduri europene care să le finanţeze.



În aşteptarea definitivării bugetului pe ministere, Primăria Bistriţa se ocupă de documentaţiile necesare accesării fondurilor europene pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe.

Până anul acesta costurile erau suportate în proporţie de 50% de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, 35% de către Consiliile Locale, iar 15% de către asociaţiile de proprietari.

Legislaţia în domeniu a suferit schimbări la sfârşitul anului trecut, când au început să fie luate în calcul fondurile europene.

Astfel, potrivit noii structuri a schemei de finanţare 60% din costuri vor fi suportate din fonduri structurale şi de coeziune ale Uniunii Europene, precum şi din alocaţii de la bugetul de stat, iar 40% de către Consiliile Locale şi asociaţiile de proprietari.

Primăria Bistriţa a cerut autorizaţie de construire pentru reabilitarea termică a 19 blocuri, majoritatea dintre ele fiind situate pe strada Andrei Mureşanu şi Octavian Goga. Vizate sunt şi câteva blocuri de pe străzile Lalelelor, Ştefan cel Mare, Gheorghe Pop de Băseşti sau Axente Sever.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite