Accident mortal la doi paşi de Bistriţa. Un bărbat a murit, iar 5 persoane, printre care şi doi copii, au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică după-masa a avut loc un grav accident de circulaţie, pe DN17, în localitatea componentă Unirea, la doi paşi de municipiul Bistriţa. Un bărbat de 50 de ani a murit, iar alte cinci persoane au fost rănite. Printre răniţi se numără şi doi copii de 4 şi 9 ani.


UPDATE:

„O femeie de 63 de ani din Susenii Bârgăului, în timp ce conducea un autoturism pe DN17, la ieşire din Unirea, a pierdut controlul acestuia, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un microbuz, condus de un bărbat de 36 de ani din Mijlocenii Bârgăului”, a declarat Diana Pintea, purtător de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud. 

Se pare că ceilalţi răniţi care au ajuns la spital sunt în stare stabilă, nefiindu-le pusă în pericol viaţa.

„Am fost solicitaţi la un accident rutier cu 6 victime, două victime au fost încarcerate, una dintre ele în stop cardio-respirator, la care am aplicat manevre de reuscitare şi mai apoi am declarat decesul, cealaltă victimă încarcerată cu un traumatism toraco-abdominal şi un traumatism cranio-cerebral cu pierdere de conştienţă şi încă patru victime cu numeroase traumatisme toraco-abdominale,” a declarat medicul SMURD Cristian Petruţiu.


Accidentul s-a produs în jurul orei 15:00, pe DN17, în localitatea componentă Unirea, la doar câţiva kilometri de municipiul Bistriţa. Din primele informaţii rezultă faptul că o şoferiţă a pierdut controlul volanului într-o curbă a încercat să se redreseze cu câteva viraje, însă nu a reuşit şi a colizionat un microbuz care circula regulamentar, din sens opus.

În urma impactului, autoturismul a fost aruncat în şanţul de pe marginea drumului, iar şoferiţa şi bărbatul de 50 de ani care o însoţea au rămas captivi în maşină. 

Pompierii militari au reuşit să îi scoată pe cei doi din maşină, după eforturi care s-au întins pe mai bine de 50 de minute. Femeia a fost găsită de echipajul medical conştienţă şi cooperantă, iar bărbatul în stop cardio respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate minute în şir, acesta nu a mai putut fi salvat, medicii declarând decesul.

„Echipajele de intervenţie au găsit 6 victime la locul accidentului. Cele patru victime din microbuz - un bărbat,  o femeie şi doi minori în vârstă de 9 ani, respectiv 4 ani - au fost găsiţi în afara autovehiculului. Erau conştienţi, cooperanţi şi prezentau  leziuni uşoare. Au fost preluaţi de echipaje SAJ BN şi transportaţi la UPU - SMURD Bistriţa pentru investigaţii medicale suplimentare. În celălalt autoturism două victime erau încarcerate, iar pompierii militari care încadrează echipajele de descarcerare au fost nevoiţi să îndepărteze plafonul şi portierele maşinii pentru a asigura accesul echipajelor medicale. Victimele au fost extrase în cca. 15 minute şi predate echipajelor medicale. Pasagerul din dreapta faţă (bărbat, 45 de ani) era în stop cardiorespirator şi au fost începute imediat manevrele de resuscitare. Din păcate, în ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul bărbatului nu a răspuns manevrelor, astfel că medicul care încadrează echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a fost nevoit să îi declare decesul, la locul accidentului. Conducătorul auto ( femeie, 64 de ani), după extracţie, a fost predată echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD şi transportată la spital pentru continuarea investigaţiilor medicale. Prezenta multiple leziuni şi traumatisme suferite în urma impactului, însă era conştientă şi cooperantă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa, Marius Rus.

Femeia a fost stabilizată şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, pentru îngrijiri medicale suplimentare.

În microbuz se aflau doi soţi, copiii lor de 4 şi 9 ani şi câinele familiei. Cei patru au ieşit pe picioarele lor din microbuz, fiind conştienţi şi cooperanţi. Patrupedul a fost preluat de un martor la accident, urmând să fie returnat familiei. Toţi cei patru au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, pentru îngrijiri medicale suplimentare. Se pare că viaţa nu le este pusă în pericol. 

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite