20 de tone de alimente şi haine pentru sinistraţii din sudul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preoţii şi credincioşii Protopopiatelor Bistriţa şi Beclean s-au solidarizat cu românii din sudul ţării grav afectaţi de inundaţii. Nu mai puţin de 20 de tone de alimente neperisabile şi haine au pornit marţi spre sudul ţări.

„Preoţii şi credincioşii Protopopiatelor Bistriţa şi Beclean sunt aproape de semenii lor din sudul ţării care au fost afectaţi de inundaţii. În acest sens ei au organizat timp de mai multe săptămâni o campanie de strângere de fonduri la îndemnul ÎPS Andrei, de-a fi solidari cu omul aflat în suferinţă. În seara zilei de 19 august, un transport de aproximativ 20 de tone de alimente neperisabile şi haine au plecat spre Mitropolia Olteniei”, precizează preotul Emanuel Vidican.

La finalul lunii iulie, începutul lunii august, inundaţiile au afectat mai multe judeţe din sudul ţării, înregistrându-se inclusiv decedaţi. În sprijinul persoanelor afectate de inundaţii a venit şi Guvernul. Acesta a aprobat marţi acordarea unor cantităţi de produse din rezervele de stat ca ajutoare umanitare de urgenţă pentru populaţia afectată de inundaţii din judeţele Vâlcea, Mehedinţi, Gorj şi Olt.Vă mai recomandăm:

Sinistraţii din Şemlacu Mic, care au rămas fără case în urma inundaţiilor, vor fi mutaţi în containere modulare

Specialiştii avertizează că fenomenele meteo extreme vor deveni obişnuinţă la nivel mondial în următoarea perioadă 

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri