Zeci de mii de pachete cu tigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată Foto: Adevărul
Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată Foto: Adevărul

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, 15.000  pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 130.000 de lei, pe care mai multe persoane au încercat să le introducă ilegal în ţară.

Miercuri, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism condus de un cetăţean român, în vârstă de 37 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş. Cu ocazia controlului efectuat asupra maşinii au fost descoperite în interiorul acesteia, 10 colete voluminoase care conţineau ţigări. La scurt timp a mai fost identificat în trafic un autoturism marca Audi A6, condus de un bărbat, de 34 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş. Acesta avea rolul de antemergător în asigurarea transportului ilegal de ţigări. Întreaga cantitate de ţigări a fost transportată la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, au rezultat 7.990 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 70.000 de lei.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, pe timpul cercetărilor s-a constatat faptul că persoana care conducea autoturismul Audi A6, figura în bazele de date ca având suspendat dreptul de a conduce autoturisme. Acesta este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România. Totodată, autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. 

Aproape 7.000 de pachete cu ţigări descoperite într-un şopron

Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat, tot astăzi, pe raza localităţii Valea Vişeului, judeţul Maramureş, un autoturism care a oprit lângă un şopron cu fân. Din maşină a coborât o persoană care a ridicat de acolo două colete voluminoase pe care le-a încărcat apoi în autoturism. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce şi reţinerea bărbatului, moment în care acesta a abandonat masina, fugind către interiorul localităţii.

La cercetarea terenului, în şopron au fost descoperite 10 colete şi lângă acesta încă două care conţineau ţigări. Cele 12 colete au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.940 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 60.000 de lei.

În continuarea cercetărilor s-a stabilit că la activitatea infracţională a participat un cetăţean român de pe raza judeţului Maramureş. Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite