Virusul poliomielitei, o ameninţare reală. Autorităţile recomandă vaccinarea, în special a celor ce călătoresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OMS recomanda vaccinarea impotriva poliomielitei   Foto: Arhiva Adevaru
OMS recomanda vaccinarea impotriva poliomielitei   Foto: Arhiva Adevaru

Răspândirea virusului poliomielitei reprezintă un risc, dar şi o ugenţă de sănătate publică, cel puţin asta arată reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş, citând surse oficale ale Organziaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Problema răspândirii internaţionale a virusurilor poliomielitice constitutie un risc şi o urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională. În acest sens, OMS a emis o recomandare de vaccinare pentru cel puţin următoarele 12 luni cu o doză de vaccin poliomielitic inactivat(VPI) a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guinea Ecuatoriala, Etiopia, Irak, Israel, Madagascar, Mali, Nigeria, Pakistan, Somalia, Siria şi Ucraina.

”Vaccinarea se va face cu patru săptămâni înaintea plecării, sau pentru cazuri de urgenţă, chiar înaintea plecării.Vaccinarea se consemnează în ,,Certificatul de vaccinare sau profilaxie’’, conform Regulamentului Sanitar Internaţional 2005, iar acest carnet va însoţi documentele de călătorie”, arată recomandarea oficialilor OMS.

Mai puteti citi:

Castanul comestibil din Baia Mare va putea fi salvat. Specialiştii au găsit soluţia

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite