VIDEO Stăpânii de câini care nu curăţă după animalele lor, amendaţi de poliţişti. Reacţia unei femei i-a lăsat fără cuvinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii locali băimăreni au demarat o campanie de conştientizare a stăpânilor de câini despre modul în care trebuie să se comporte în parcurile din Baia Mare. Cei care au refuzat să facă curat după animalele lor de companie au fost amendaţi, dar poliţiştii au fost nevoiţi să asculte şi ideile personale a unora care spun că este prea greu să porţi o punguliţă.

Acţiunea poliţiştilor s-a demarat pe o perioadă de aproximativ două luni, timp în care posesorii de animale au fost verificaţi dacă respectă nişte reguli simple în incinta parcurilor. Aceştia au cerut doar ca fiecare animal să fie plimbat în lesă şi stăpânii să nu lase mizerie după animalele lor.

Cu toate acestea au existat şi persoane care s-au arătat total deranjaţi de acţiunea poliţiştilor, sfidând orice tentativa de-a purta un dialog. „În Praga sunt punguţe şi lopăţele puse aşa pe stâlpi să ştiţi. Domnule în Praga sunt puşi pe stâlpi, să se facă şi aici. Nu poţi să umbli cu făpraşul şi cu punga, trebuie să se pună nişte stâlpi cum sunt coşurile astea de gunoaie“, spunea o femeie. 


Acţiunea de continua şi în zilele următoare, iar cei care nu respectă legislaţia vor plăti amenzi de până la 500 de lei. „Scopul principal este disciplinarea deţinătorilor de animale care nu înţeleg să cureţe excrementele după ce îşi plimbă câinilor prin parcuri, pe trotuare, nu înţeleg că trebuie să aibă asupra lor nişte ustensile, să lase curat în urma lor, pentru că nu este corect ca ceilalţi cetăţeni să calce în mizeria lor“, a spus Gheorghe Popan, şeful Poliţiei Locale. 


Cei care nu deţin ustensile, măcar o pungă simplă, riscă amendă între 100 şi 500 de lei, iar cei care nu curăţă mizeria lăsată în urma lor vor plăti i amendă între 200 şi 500 de lei. 

VIDEO Taximetriştii băimăreni verificaţi la sânge de Poliţia Locală

VIDEO FOTO Zeci de câini fără stăpân au fost duşi la adăpost

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite