VIDEO Modalitate inedită de a promova zonele turistice puţin cunoscute. Alexandra Ungureanu, videoclip în premieră, în Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Videoclipul a fost realizat în Centrul Vechi al Băii Mari Foto:Ioan-Sorin Santa
Videoclipul a fost realizat în Centrul Vechi al Băii Mari Foto:Ioan-Sorin Santa

Alexandra Ungureanu alături de Nora Deneş Symphonical au lansat un videoclip, primul din cadrul proiectului pop-simfonic "Music in pROgress", filmat în luna aprilie, la Baia-Mare. Campania muzicală este prima de acest fel din România şi îşi propune să spună povestea unor locaţii turistice unice în ţară, dar mai puţin cunoscute publicului larg.


 Iniţiativa este susţinută muzical de câteva piese pop, orchestrate într-un mod cu totul original, într-o manieră simfonică. Videoclipul "Deja vu", un cover după melodia cântată în original de băimăreanca AMI, alături de Grasu XXL, va fi lansat oficial şi printr-o proiecţie video, care va avea loc joi, 19 iunie, în centrul istoric al oraşului, de la ora 21.30, la terasa de lângă Navy`s Pub.
 

Lansarea videoclipului marchează o premieră atât în cariera artistului, cât şi pe piaţa muzicală din România. „Am anticipat faptul că şi la noi începe să se poarte fusionul muzicii moderne şi cel al muzicii simfonice, care cred că va deveni, în scurt timp, un trend şi în România. Am ales piese moderne, care mie îmi plac foarte mult, pe care, prin prietenia cu Nora, care deja gândise un proiect de acest fel pentru scena am reuşit să le orchestrăm în această variantă, simfonică“, a spus Alexandra Ungureanu. 


"Music in pROgress" este primul proiect pop simfonic independent din România şi a fost realizat alături de orchestra "Nora Denes Symphonical", formată din muzicieni profesionişti, dascăli şi elevi ai Liceului de Artă din Baia Mare. „M-am jucat cu temele principale şi le-am prelucrat, într-o manieră simfonică. Am considerat că rapul conţine un mesaj foarte puternic, dar care poate intra mai bine în urechea ascultătorului dacă îl transformăm în linie melodică originală. Am încercat practic să reinventăm melodia“, a punctat Nora Deneş, producător muzical.

Filmările videoclipului "Deja vu" au avut loc în luna aprilie, în centrul istoric al municipiului Baia Mare. Videoclipul spune povestea unei călătorii pe bicicletă, prin care Alexandra descoperă frumuseţea unor oameni şi locuri din oraş, mai puţin cunoscute publicului larg. 


Videoclipul a fost regizat de Paula Onet, în colaborare cu Andrei Toth. Paula Onet este un tânăr regizor cu performanţe în cinematografia internaţională şi este cunoscută pentru filmul "După fel şi chip", prezent în selecţia oficială la festivaluri precum: Karlovy Vary, Zagreb, Cannes sau TIFF. „Prin acest videoclip invităm lumea la o plimbare de pe bicicleta pe scenă, un drum presărat de instrumentişti şi însoţit de acorduri muzicale care transpun un hit, într-un beat. De multe ori ascultăm muzică în timp ce ne deplasăm dintr-un loc în altul sau ne plimbăm. Ce ar fi dacă acest ritm interior ar deveni dintr-o dată vizibil? În fond şi la urma urmei, de pe bicicleta pe scenă nu este decât un pas, o dată ce bucuria de a cânta este prezenta“, a arătat Paula Oneţ. 


"Deja vu" este primul dintr-o serie de patru videoclipuri care vor fi lansate în cadrul proiectului "Music în pROgress" pe parcursul întregului an. Campania muzicală "Music în pROgress" s-a născut în urma unui concert tematic, care a avut loc la Baia Mare. Piese precum „Rolling în the deep”, „Stay”, „Material Girl”, „Enjoy the silence” sau „Billie Jean” au fost interpretate de profesorii Liceului de Arte din Baia Mare, alături de de Nora Deneş şi Alexandra ungureanu, în variantă 100% simfonică. Concertul s-a bucurat de un real succes, fiind pentru prima oară când o orchestră din România a abordat hituri internaţionale ale muzicii uşoare.



Rihanna, Adele şi Alexandra Ungureanu, în concert la Baia Mare

Concert simfonic la 1700 de metri altitudine, în Munţii Bucegi

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite