VIDEO Damian Drăghici, consilier de stat pe problemele romilor, cere asociaţilor de apărare a drepturilor romilor să nu mai facă scandal fără rost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Damian Drăghici în vizită la Baia Mare Foto: Adevărul
Damian Drăghici în vizită la Baia Mare Foto: Adevărul

Prezent în Baia Mare pentru a vedea cum decurg lucrurile la proiectul de incluziune a romilor, Drăghici a arătat că varianta din Baia Mare poate fi una de succes, dar a mai ţinut şi să precizeze că majoritatea asociaţiilor de  apărare a drepturilor romilor nu fac altceva decât să-şi urmărească propriul interes şi nicidecum cel al comunităţii.

După o carieră impresionantă în domeniul muzicii, Damian Drăghici a deveni consilier pe problemele romilor al primului ministru Victor Ponta. O dată cu vizita vicepremierului Gabriel Oprea la Baia Mare, Drăghici a ţinut să precizeze că majoritatea asociaţilor pentru apărarea drepturilor romilor nu fac altceva decât să creeze scandal pentru beneficiul propriu. „În afară de faptul că este o preocupare a mea personală, am primit rapoarte, dar aşa cum bine ştiţi a ieşit fum atâta timp cât a fost focul. Mulţi dintre ei au nevoie de câte un scandal ca să poată să-şi regenereze într-un fel bugetul sau de unde accesează ei fonduri. O dată ce s-a terminat focul, n-a mai ieşit fum“, a spus consilierul. 

Mai mult, acesta a spus că un proiect de incluziune a romilor, bine structurat poate atrage după sine mai multe beneficii. „Vreau să spun că misiunea mea personală, şi aş vrea să o văd concretizată într-o bună zi, e să ducem la bunsfârşit proiectul  «Cherecheş», să putem să integrăm romii din Craica şi din celelalte locaţii unde sunt problemele pe care le ştiţi. Aşa cum a spus domnul primar, educaţia, munca, locuinţe şi acces la sănătate. Unul din principalele lucruri după părerea mea este educaţia, dar am mai spus-o, atunci neapărat să avem locuinţe şi locuri de muncă. Nu te duci la şcoală cu stomacul gol. Cred că putem să ducem la bun sfârşit proiectul ăsta. Îl om putea folosi în 3 direcţii: să-i motivăm pe romi să vadă că şi ei pot, cei de altă etnie să vadă că şi romii pot şi cred că prin proiectul ăsta putem să schimbăm puţin imaginea României în Europa“, a punctat Damian Drăghici. 

Un cuvânt de spus în problema incluziunii romilor a avut de spus şi Mugur Mihăescu, care a precizat că si sectorul 5 al capitalei se loveşte de probleme similare. „Până acuma urla vestul la noi că noi nu ştim să rezolvăm problema romilor. Când s-au dus acolo i-au trimis înapoi în Ardeal de bine ce-au ştiut ei. Uite că aici de un an de zile se încearcă ceva şi eu în sectorul 5 acolo la mine mă izbesc de aceeaşi problemă. N-ai cum să integrezi romii peste noapte. Singura metodă prin care se poate face integrare este educaţie, educaţie, educaţie, educaţie şi pe urmă muncă, muncă muncă muncă. Romii n-au nevoie de regi şi de faraoini. Au nevoie de educaţie şi de locuri de muncă“, a încheiat Mugur Mihăescu. VIDEO Vicepremierul Gabriel Oprea a vizitat romii din Baia Mare. „Este ca în vestul sălbatic“

VIDEO Ambasadorul Olandei la Bucureşti a vizitat romii din zona Craica. Va susţine proiectele municipalităţii

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite