VIDEO Cel mai vechi pod al Băii Mari a fost reabilitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai aşteptate lucrări de reabilitare din Baia Mare s-a finalizat cu succes. Cel mai vechi pod al municipiului Baia Mare a fost reabilitat. Îmbinând elemente moderne cu simboluri istorice, Podul Viilor a fost transformat într-o adevărată operă de artă.


„Nu putem să spunem că a fost o lucrare uşoară, dar efortul cred că este răsplatit acum când vedem că s-a finalizat cu bine şi este un pod personalizat pe care oraşul nostru îl merită“, a arătat Ştefan Paskucz, arhitect.

Prezent la eveniment, primarul Cătălin Cherecheş a explicat că lucrările ce au avut loc pe Podul Viilor sunt doar un prim pas dintr-un vast proiect de reabilitare şi reamenajare a podurilor din municipiu. „Vor mai fi câteva lucrări importante pentru anul următor, ne propunem două poduri, tot aşa cu anumite tematici, podul de pe bulevardul Republicii, respectiv de pe strada Victoriei. Podul de pe strada Victoriei va fi un pod al statuilor, al sculpturilor şi vom vedea cum vom face concursul tematic pentru podul de pe bulevardul Republicii. Vreau ca până în 2016 tot ce înseamnă poduri peste râul Săsar să fie reabilitate, atât din punct de vedere structural cât şi estetic“, a precizat primarul Cătălin Cherecheş.

Un alt proiect de importanţă majoră pentru municipiu va fi reamenajarea râului Săsar, astfel încât acesta să aibă, pe lângă rolul estetic şi o anumită utilitate. „Principalul obiectiv al nostru este amenajarea râului Săsar. Şi aici proiectul nostru pe care vrem să îl finalizăm anul viitor, vorbesc aici de proiect tehnic pe care o să îl depunem pentru finanţare pentru fonduri europene, va fi de a amenaja un curs de apă cu tot ceea ce înseamnă funcţiuni pentru piste de biciclete, plimbare chiar şi zone comerciale şi zone de agrement de la intrarea dinspre Satu Mare până în zona Ferneziu“,a adăugat edilul.

 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite