VIDEO Accident mortal în Baia Mare. Un tânăr şi-a pierdut viaţa, după ce maşina în care se afla s-a lovit violent de un stâlp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul a avut loc duminică seara Foto: Adevărul
Incidentul a avut loc duminică seara Foto: Adevărul

Un accident tragic a avut loc duminică noaptea în Baia Mare. Un tânăr şofer, după ce a consumat alcool, s-a suit la volanul maşinii sale şi s-a îndreptat către casă împreună cu alţi doi prieteni. Din nefericire, la ieşirea din Baia Mare, băiatul a pierdut controlul maşinii şi s-a lovit violent de un stâlp. În urma impactului pasagerul din dreapta şi-a pierdut viaţa, iar un altul a fost transportat la spital.

Evenimentul a avut loc pe strada Vasile Lucaciu, nr. 161. Potrivit declaraţiilor, un Ford Focus s-a ciocnit violent de stâlpul din faţa reprezentanţei KIA Motors. În urma impactului extrem de violent pasagerul din dreaptă faţă a murit pe loc. 

Şoferul a fost un adolescent de 18 ani care deţine permis de conducere de o lună, are a scăpat fără nicio zgârietură. Acesta a fost scos din maşină, imediat după impact, de şoferii care circulau în zonă. Acesta a fost testat de către poliţişti cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toţi pasagerii erau elevi ai Liceului de Arte din Baia Mare, iar şoferul urma să susţină luni proba scrisă la limba română. Pasagerul din faţă care a decedat, Alex D., este coleg de liceu cu şoferul maşinii şi de curând a terminat clasa a XI-a. „Am ajuns la accident. Era venită maşina dinspre Baia Sprie şi s-a oprit în acest stâlp. Am scos şoferul afară şi am luat bornele de pe baterie să nu se aprindă maşina. Nu pot să îmi dau seama pentru că erau deja în stâlp când am ajuns eu”, a declarat unul dintre martorii accidentului.

Un tânăr, coleg de liceu cu cei trei adolescenţi implicaţi în accident a reuşit să vorbească cu şoferul imediat după producerea accidentului. Conducătorul auto i-a declarat acestuia că a circulat cu viteză. „Au fost trei maşini, am venit de la o privelişte din Tăuţii de Sus şi o maşină o pornit în faţă, o pornit el şi după aia eu cu maşina. Am văzut că e aici accident şi m-am gândit să nu fie Nicolas şi o fost el. Din câte mi-a spus el, că am ajuns aicea destul de repede şi l-am ajutat să iasă din maşină, o avut viteză, o pierdut controlul şi o intrat în stâlp”, a punctat prieten al celor trei.

Tânărul care se afla pe bancheta din spate a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Baia Mare. Medicii au arătat că acesta a suferit o contuzie la gamba dreaptă. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz, iar şoferului vinovat de producerea accidentului i se va deschide dosar penal pentru ucidere din culpă. „A avut loc un accident rutier, pe fondul neadaptării vitezei în curbă. În urma accidentului a rezultat  decesul unei persoane, respectiv pasager dreaptă faţă şi vătămarea corporală a conducătorului auto şi a altui pasager din autoturism. Din primele cercetări rezultă faptul că conducătorul auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat Grigore Tomoioagă, comisar şef SPR Baia Mare.



 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite