Percheziţii în Oradea şi două localităţi din Bihor. Peste 30 de poliţişti participă la acţiune, într-un dosar în care prejudiciul este de peste 8 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase sedii sociale şi şapte locuinţele a şapte persoane bănuite că au prejudiciat bugetul de stat cu peste 6 milioane de lei şi şase sute de mii de euro, prin evaziune fiscală şi obţinere de fonduri ilegale, sunt percheziţionate de poliţiştii bihoreni.

Poliţiştii bihoreni de investigare a fraudelor efectuează 13 percheziţii  în municipiul Oradea şi localităţile bihorene Haieu şi Sântandrei, la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi locuinţele a şapte persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală prin înregistrarea unor operaţiuni financiare fictive.

"Facturile emise s-ar fi folosit de către diverşi beneficiari, în scopul obţinerii unor fonduri de finanţare pentru diverse lucrări publice. În cursul dimineţii de 1 iulie., începând cu ora 07.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor,  sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au demarat percheziţiile", a precizat Mihaela Pop, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

La acţiune  participă peste 30 de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bihor şi inspectori antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 6 Oradea.

La instrumentarea cauzei şi stabilirea prejudiciilor aduse bugetului de stat, a stat la bază actul de sesizare recepţionat la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 6 Oradea.

În cauză, se beneficiază de suportul tehnic şi sprijinul informativ al Serviciului  Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană Bihor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 6.100.000 de lei şi 600.000 de euro.

La finalizarea percheziţiilor, persoanele în cauză vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor pentru audieri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite