Un minor a fost bătut de un angajat al DGASPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un minor aflat în într-o casă de tip familial a fost bătut de către un angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC). Informaţia a fost primită chiar de directorul instituţiei, printr-un apel anonim, iar după confirmare directorul a declanşat o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care a avut loc incidentul şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

„Joi, am fost înştiinţat printr-un telefon anonim despre săvârşirea unui abuz fizic, comis de către un angajat al instituţiei, asupra unui copil care beneficiază de o măsură de protecţie specială.

În urma controlului efectuat, pentru a verifica veridicitatea sesizării am constatat faptul că aspectele sesizate telefonic se confirmă“, a arătat Nicolae Boitor, directrul DGASPC Maramureş. 

În momentul în care acesta a ajuns la copil, minorul avea semne clare de violenţă pe tot corpul, fiind dus imediat la medicul legist. „În următoarele zile, minorul va beneficia de consiliere psihologică, iar angajatul, care a săvârşit această faptă, a fost suspendat până la terminarea cercetării disciplinare“, a adăugat directorul DGASPC Maramureş. 

Acesta a mai spus că s-a făcut o comisie de cercetare administrativă care să verifice exact ce s-a întâmplat, dar se va face şi o cercetare disciplinară asupra angajatului bătăuş, care va fi tras la răspundere pentru fapta sa.  

VIDEO Imagini cu „Micul Hercule“ dansând lângă animatoare într-un club de noapte. DGASPC sesizează Poliţia

Ploieşti: Un minor susţine că a fost bătut de poliţişti

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite