Ţigări ascunse în locul roţii de rezervă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au confiscat aproximativ 11.000  pachete cu ţigări, ascunse în mai multe spaţii special amenajate într-un autoturism, dar şi la frontiera „verde”, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 03 septembrie a.c., în jurul orei 23.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, pe sensul de ieşire din ţară, Gheorghe T., în vârstă de 24 de ani, cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, conducând un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Polonia. Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în mai multe spaţii special amenajate în locul roţii de rezervă şi în pragurile autoturismului, cantitatea de 3.380 pachete cu ţigări, diferite mărci. „Ţigările, în valoare de 40.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 20.000 de lei a fost indisponibilizat deoarece avea spaţii special amenajate pentru transportul ţigărilor”, a arătat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei. De asemenea, conducătorul auto este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete, conform Codului Fiscal.

Şi poliţiştii de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, în cooperare cu lucrători ai Sectorului Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, în vegetaţia din apropierea graniţei cu Ucraina, opt colete care conţineau 7.750 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 90.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, în continuare efectuându-se cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Mai puteţi citi:

A băut şi şi-a „parcat” maşina în uşa Judecătoriei Sighetu Marmaţiei

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite