Sisteme GPS şi camere video în toate autobuzele care circulă în Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuzele din Baia Mare vor fi dotate cu sisteme GPS şi camere video Foto: Adevărul
Autobuzele din Baia Mare vor fi dotate cu sisteme GPS şi camere video Foto: Adevărul

Odată cu schimbarea conducerii societăţii Urbis, cea care se ocupă de transportul public în comun în zona metropolitană Baia Mare, apar tot mai multe reguli pentru angajaţi. Dacă în urmă cu două luni au fost angajaţi câţiva controlori de etnie romă pentru a rezolva problemele acestei comunităţi în autobuze, acum cei de la Urbis au cumpărat sisteme GPS şi camere video care vor fi montate în toate autobuzele care circulă pe rutele societăţii.

Astfel, potrivit reprezentanţilor societăţii se doreşte verificarea exactă a rutelor pe care le parcurg şoferii, monitorizarea în autobuze şi mai presus de toate se încearcă şi stoparea furtului de motorină. „Pentru localizarea în traseu a autobuzelor, dar şi pentru posiblitatea de a calcula consumul efectiv de motorină/100 km, pe toate mijloacele de transport în comun au fost montate GPS-uri. Astfel, cele 50 de autobuze din Parcul Auto al societăţii, au fost echipate cu astfel de aparate. Această măsură ajută şi la stabilirea consumului efectiv de motorină, dar şi la identificarea situaţiilor în care rezervorul s-ar fisura şi ar curge combustibilul“, a spus Ion Pop, directorul, SC Urbis SA.
 

Potrivit primelor rapoarte de activitate de la instalarea noii conduceri, consumul la motorină s-a redus cu 12.000 de litri de benzină, pe care nimeni nu putea să explice unde au dispărut. Mai mult, în autobuzele din Baia Mare vor fi montate şi camere video ce vor monitoriza constant activitatea pasagerilor. „S-a luat şi măsura montării camerelor video pe mijloacele de transport în comun, rolul acestora fiind acela de a monitoriza accesul pasagerilor în mijloacele de transport, dar şi evitarea situaţiilor neplăcute la urcarea şi coborârea din autobuze. Prin realizara celor două investiţii ne dorim să asigurăm tuturor călătorilor un nivel sporit de siguranţă, dar urmărim totodată şi reducerea cheltuielilor de motorină“, a mai spus directorul.


O altă regulă impusă de actuala conducere este aceea de a-i echipa pe toţi controlorii cu veste reflectorizante. Noua măsură va fi aplicată începând cu data 1 aprilie 2014. Vestele vor fi inscripţionate cu emblema: Controlori S.C. URBIS S.A. Baia Mare. 

Pagube însemnate la Urbis. 12.000 de litri de motorină au dispărut inexplicabil, în 2013

VIDEO Controlori romi pentru pasagerii romi din Baia Mare

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite