Răspunsul amuzant al unui român, sătul de mailurile-păcăleală despre moșteniri: „Vă donez întreaga sumă, dacă plătiți voi ceva“

0
Publicat:

Un maramureșean care s-a săturat să tot primească mesaje și e-mail-uri în care era anunțat că a câștigat o sumă mare de bani s-a gândit să facă o „contraofertă” celor care îl tot deranjează.

Mesajele de tip scam sunt tot mai frecvente   FOTO Shutterstock
Mesajele de tip scam sunt tot mai frecvente FOTO Shutterstock

Mesajele, majoritatea, îl anunță pe destinatar că a moștenit sau a câștigat o sumă mare de bani. Aceasta vine fie de la o rudă îndepărtată care a decedat și nu a avut urmași - destinatarul fiind găsită de către avocați ca „singura rudă“, fie de la o persoană care deține această sumă imensă, de ordinul milioanelor de euro sau dolari, care este bolnavă în fază terminală și caută pe cineva „de încredere” căruia să-i lase moștenire toți banii.

Este deja cunoscut că aceste mesaje sunt, de fapt, ceea ce se numește „scam”, adică doar o păcăleală și nimeni nu moștenește nicio sumă de la nicio rudă îndepărtată care a murit de curând.

Vreau să vă revăd că aceste fonduri au fost aprobate din 2020 pentru a vă transfera ca unul dintre selecționatorii norocoși de e-mail pentru a primi fondul, dar plata a fost întârziată din cauza oficialului băncii care încearcă să redirecționeze suma de mai sus în contul său bancar privat personal, dar după investigația noastră aflăm că nu ați primit partea dvs. din fonduri. Vestea bună e că astăzi vă anunțăm că partea dvs. de 2,5 milioane de USD a fost depusă la banca (E.I.B.) Uniunea Europeană de Investiții Marea Britanie, în care puteți primi fondul total în contul dvs bancar desemnat de îndată ce contactați banca de plată de aprobare”, scrie într-o română aproximativă în mail-ul cu pricina.

Însă în aceste mesaje de obiei se cere plata unei sume relativ mici, pentru a putea intra în posesia sumei care în general este de ordinul milioanelor de euro.  

Un maramureșean, Tic Angheluță din Baia mare, dovedind un simț al umorului ridicat, a răspuns la un acest mesaj în care este anunțat că a moștenit 2,5 milioane de dolari.

image

El a trimis înapoi un mail în care îi anunță că le donează întreaga sumă celor care l-au anunțat, cu condiția să plătească ei taxele notariale.

Doamne ajută și mulțumesc din suflet că reușiți să mă faceți fericit și să aflu ceva despre ceilalți membri ai familiei mele despre care nu știam nimic de când m-am născut. Îmi doresc din tot sufletul să vă ajut și să vă las această moștenire în condițiile în care trebuie să fac treaba asta în următoarea săptămână. Nu costă nimic decât taxele notariale și totul va fi al dumneavoastră oficial”, a răsuns băimăreanul, sătul să tot primească astfel de mesaje.

În mod dezamăgitor, mai spune el amuzat, nu a primit niciun răspuns la acel e-mail, însă el speră că vor înceta să mai vină pe adresa lui astfel de mesaje.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite