Poliția Română avertizează asupra anunțurilor Fake

0
Publicat:

Poliția Română avertizează oamenii, prin intermediul rețelei de socializare Facebook să se ferească de anunțurile Fake. Îndemnul vine în urma unor anunțuri de acest timp din ce în ce mai realiste.

Scam Hidroelectrica - Foto Facebook Politia Română
Scam Hidroelectrica - Foto Facebook Politia Română

Scam-urile de acest timp sunt foarte frecvente pe rețelele de socializare. În acest caz, este dat exemplul unui anunț Fake ce anunță deschiderea unei platforme pentru cetățeni de către Hidroelectrica. Anunțul promite că cei care vor investi câte 1200 de lei, vor primi 7000 de lei lunar.

Așa sună îndemul la prudență postat pe pagina Poliției Române : „Astfel de anunțuri sunt atât de FAKE…dacă ar avea miros, s-ar simți de la o poștă! Nu sunt singurele! Aici se alătură și cele de la așa-zisele firme de curierat, bănci, etc! Nimeni nu oferă nimic gratuit! Atenție la click(bait)!”. 

 Nu este prima dată când Poliția Română atrage atenția asupra fraudelor online de acest tip. Modul de abordare al victimelor diferă, e-mail, phishing, SMS, anunțuri, dar toate au ca scop determinarea victimelor să transmită date personale, bancare sau de autentificare. Unele anunțuri se folosesc de numele unor companii de încredere cărora le falsifică identitatea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite