Problema creditelor în franci elveţieni, pe masa Comisiei de buget finanţe şi bănci din Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Problema francilor elvetieni scoate oamenii in strada FOTO:Adevarul
Problema francilor elvetieni scoate oamenii in strada FOTO:Adevarul

Problema creditelor în franci elveţieni se va afla pe masa Comisiei de buget finanţe şi bănci din Senatul României. Francul elveţian crează probleme şi în Maramureş, în Baia Mare oamenii ieşind în stradă pentru a cere explicaţii autorităţilor.

Senatorul de Maramureş Sorin Bota a fost cel care a solicitat pentru întâlnirea Comisiei de buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, din data de 27 ianuarie, de la ora 10.00, din Senat, introducerea pe ordinea de zi a problemei creditelor în franci elveţieni şi participarea la discuţii a unor reprezentanţi ai BNR.

„Trebuie să găsim, de urgenţă, o soluţie pentru această problemă care a fost mereu amânată şi pentru care băncile nu au avut disponibilitate de dialog niciodată. Mă refer aici la condiţiile de creditare, riscurile pe care fiecare parte dintr-o afacere trebuie să şi le asume, nu doar unii. Aceasta nu este afacere, aceasta este o înşelăciune în care contractele de credit sunt impuse de bănci şi nu sunt echilibrate din punct de vedere al riscurilor. 

Este de datoria noastră, a legislativului, să corectăm aceste abateri şi să impunem sistemului bancar reguli pentru ca românii, care se împrumută cu bună credinţă, să nu mai fie înşelaţi printr-o afacere cu bani”, a declarat parlamentarul de Maramureş. 

Citeste si: Curs franc elveţian la BNR. Euro a crescut, dolarul şi francul elveţian au scăzut. Cu cât vând băncile comerciale francul

Cafeneaua Coanei Europa: Francul elveţian „faţă cu reacţiunea”

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite