Poliţist din Cavnic, trimis în judecată după ce a fost prins luând mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul a fost prins în flagrant    Foto: Arhiva Adevărul
Poliţistul a fost prins în flagrant    Foto: Arhiva Adevărul

Un poliţist din Cavnic a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu şi este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual. El a cerut de la două persoane 300 şi respectiv 150 de lei pentru a le scăpa de o amendă rutieră.

Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a unor sesizări înaintate la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş de către două persoane, prin care acestea aduceau la cunoştinţă faptul că poliţistul le-a pretins şi a primit de la ele sume de bani (300, respectiv 150 lei) pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale pentru abateri constatate în trafic.

”Actele de urmărire penală efectuate relevă că, în cursul perioadei martie 2015 – iunie 2016, inculpatul M.D.M. a primit diferite sume de bani (având cuantumuri situate între 50 şi 300 lei) de la un numar de cinci persoane, în schimbul neaplicării sancţiunilor contravenţionale prevăzute de lege pentru abaterile rutiere comise”, arată procurorii în rechizitoriul întocmit. Într-o alta situaţie, mai arată documentul, cel în cauză, fără a primi o sumă de bani ori alte foloase, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, în sensul că nu a aplicat sancţiune contravenţională, deşi se impunea acest lucru. Totodată, inculpatul a falsificat două procese verbale de constatare a contravenţiilor cu ocazia întocmirii acestora, atestând fapte necorespunzătoare adevarului.

La data de 23 iunie 2016, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Maramureş, în baza ordonanţei de delegare şi sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a lui M.D.M., imediat după ce a primit suma de 150 lei de la o persoana, în schimbul nedispunerii măsurilor legale în urma constatării unor abateri rutiere. ”Cu privire la funcţionarul M.A.I., procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore, fiind ulterior prezentat instanţei competente, care a luat măsura arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile”, mai ată documentul remis presei.

La instrumentarea cauzei s-a beneficiat de sprijin din partea conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş, care a contribuit substanţial la documentarea activităţilor infracţionale ale poliţistului. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Maramures.

”Precizăm ca această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în document.

Mai puteţi citi:

Au pus la cale o crimă, dar au căzut în propria capcană: încă un caz al colonelului Berciu rezolvat cu succes

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite