Pe patul de moarte, a salvat viaţa a trei oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operaţia a avut loc sâmbătă, la spitalul din Baia Mare
Operaţia a avut loc sâmbătă, la spitalul din Baia Mare

De o minune de Paşte au avut parte trei români, care aşteptau transplantul în spitalele de la Cluj şi Bucureşti. Familia unui băimărean aflat în moarte clinică şi-a dat acceptul pentru ca organele sale să fie prelevate şi trimise celor ce aveau nevoie urgentă de transplant.

Astfel, sâmbătă a avut loc o adevărată desfăşurare de forţe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare. Medicii de la Târgu Mureş şi cei din Baia Mare au prelevat ficatul şi rinichii pacientului, care a slujit ani de zile în sistemul sanitar din Baia Mare. Organele acestuia au fost transportate cu o aeronavă la spitalul din Cluj şi din Bucureşti. 

Chiar dacă operaţia de ieri a fost o premieră pentru medicii din Baia Mare, totul a decurs bine . „Am intrat într-un program naţional de declarare a morţilor cerebrale cu posibilitatea de a preleva organe pentru anumiţi pacienţi care au nevoie de inimă, de rinichi, ficat sau plămâni, sau chiar piele. A venit la noi o echipă specializată pentru prelevarea de organe, echipa venind de la Bucureşti prin Târgu Mureş, unde au avut o altă operaţie. La noi a fost vorba despre un caz de moarte cerebrală, am anunţat şi atunci dânşii au venit pentru prelevare. Este vorba de un bărbat de 70 de ani care avea o afecţiune cardiacă preexistentă, fiind recoltaţi rinichii şi ficatul. Prin acest gest al familiei s-au salvat 3 oameni. Nu este un lucru uşor să convingi oamenii să facă un astfel de gest”, a spus dr. Vasile Pop, director medical. 

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite