Paşti în Maramureş la Muzeul Satului. Tradiţii şi obiceiuri de prin satele maramureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aprinderea focului viu la stâne, credinţe şi obiceiuri de primăvară, basme şi legende ale munţilor, descântece sau practici ezoterice ale locului, toate acestea vor fi reînviate şi puse în scenă la Muzeul Satului Maramureşan din Sighetu Marmaţiei, în cadrul evenimentului Paşti în Maramureş.

Programul acestui eveniment, care va debuta în data de 13 aprilie, include o prezentare făcută de oameni din toate satele din Maramureş a obiceiurilor, tradiţiilor şi bucatelor tradiţionale de Paşte în gospodăriile din Muzeul Satului din Sighetu Marmaţiei. 

Vor urma apoi obiceiuri străvechi din Maramureş reînviate cu ocazia Sărbătorilor Pascale într-o atmosferă arhaică şi puse în scenă cu ajutorului publicului.

“Paşti în Maramureş încearcă conturarea unui peisaj uman şi comunitar în care să se regăsească elementele identitare ale locului într-un moment central al vieţii şi anume Sărbătoarea. Aprinderea focului viu la stâne, credinţe şi obiceiuri de primăvară, basme şi legende ale munţilor, descântece sau practice ezoterice ale locului sunt reînviate şi puse în scenă în mijlocul comunităţii alături de bucate alese şi momente artistice inedite”, au anunţat organizatorii. 

Citeste si: Ultimele oferte pentru vacanţa de Paşte, pe Valea Prahovei: caffe-concert, SPA şi transport la mănăstiri, pentru turişti

Birchall: Mă aştept ca până la Paşte să avem votată Legea insolvenţei persoanelor fizice

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite