ONG născut din durerea pierderii unui copil. Ajutor pentru copiii şi bătrânii nimănui din Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ONG creat din durerea pierderii unui copil FOTO:facebook.com
ONG creat din durerea pierderii unui copil FOTO:facebook.com

La finele anului trecut, familia Dindiligan din Baia Sprie trecea prin momente extrem de dificile după ce au aflat că fata lor iubită, Paula, fusese ucisă de către cel care îi declarase dragoste veşnică. Adolescenta a murit după ce a fost strânsă de gât de fostul prieten.

În memoria iubitei sale fiice Dora Paula, familia Dindiligan a decis să înfiinţeze un ONG care să îi ajute pe cei aflaţi în nevoie, astfel încât familiile de maramureşeni şi nu numai care au copii să nu fie nevoiţi să treacă prin clipele prin care a trecut familia Dindiligan cu ocazia moartei fiicei lor. 

"Voi înfiinţa o asociaţie nonguvernamentală, prin care voi sprijini copiii care au nevoie de ajutor, tinerii şi bătrânii noştri.  Îmi doresc din suflet ca tragedia pe care am trăit-o şi o trăiesc să nu se mai repete! Aşa că vă aştept pe toţi cei care vor să mi se alăture acestui demers. 

Doamne ajuta! Paulica mea, ştiu că tu eşti alături de mine, mă veghezi şi mă vei sprijini de acum în toate acţiunile pe care le voi desfăşura. Mami, tati, bunicii tăi, dar şi toti cei care te-au cunoscut suntem cu gândul mereu la tine, ne rugăm pentru că tu, îngeraşul lui mama să iţi găseşti odihna veşnica! Dumnezeu sa te odihnească în pace, suflet blând...TE IUBESC!", spune Anca Dindiligan, mama adolescentei ucice. 

Aceasta a declarat, pentru Adevarul, că asociaţia va beneficia de sprijinul unui psiholog pentru că, susţine Anca, de cele mai multe ori copiii, din diverse motive, nu reuşesc să comunice întotdeauna cum trebuie cu părinţii lor şi poate un psiholog îi va ajuta. 

"Suntem acum la stadiul de acte. Nu ne-am hotărât asupra numelui. Avem trei variante, Asociaţia Dora Paula, Paula sau Îngerii lui Paula. Va fi o organizaţie non-profit. Avem o grămadă de prieteni care vor veni să ne ajute, se vor trimite pachete chiar şi afara ţării, pachete care vor ajunge la cei aflaţi în nevoie. Medicamente, rechizite, alimente, încălţăminte sau îmbrăcăminte. 

O să încercăm şi accesarea de fonduri europene şi visul nostru este să deschidem o cantină pentru persoanele cu nevoie speciale. Prima acţiune pe care o vom face va fi de Paşte, va fi un concert susţinut de elevii de la Liceul de Arte din Baia Mare, iar la Biblioteca Judeţeană va fi o expoziţie cu vânzare, tot de Paşte", a declarat Anca Dindiligan. 

Citeste si: Femeie omorâtă de fostul concubin. La crimă au asistat trei copii, iar bărbatul a încercat ulterior să se sinucidă

Poliţiştii încearcă să afle identitatea unui bărbat din Constanţa, ucis de alţi trei bărbaţi la Sibiu

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite