Muzica rock şi folclorul îşi dau întânire la Festivalul de datini Marmaţia de la Sighet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzica rock şi folclorul îşi vor da întâlnire la ediţia din acest an la Festivalul de Datini Marmaţia de la finele lunii decembrie. Printre trupele care vor fi prezente vor fi Dirty Shirt şi Hybrid Symphony.

Sâmbătă 27 decembrie 2014, în  Centrul  municipiul Sighetu Marmaţiei   va avea loc cel mai important moment din cadrul FESTIVALULUI  DE DATINI „MARMATIA 2014”. 

Maramureşenii şi oaspeţii din ţară şi de peste hotare sunt aşteptaţi  de la ora 12,30 la Alaiul  colindătorilor iar de la ora 14,00 la ora 21,00 la un Spectacol de datini şi obiceiuri de iarnă la care îşi vor da concursul  Ansamblul focloric MARA, formaţiile declarate câştigătoare la ediţia a XLVI a festivalului.

De la ora 20,30 va avea loc un Recital extraordinar  prezentat de Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu şi grupul instrumental folcloric Crai Nou din Alba Iulia. La ora 21,30 va avea loc tradiţionalul foc de artificii.

În ziua de 28 decembrie 2014, începând cu ora 10,00,  se va desfăşura sesiunea de referate pe teme de etnografie şi folclor, organizată de Muzeul Maramureşului Sighetu Marmaţiei. În seara zilei de 29 decembrie, de la ora 20,00, în sala de spectacole a Centrului Cultural de pe strada Iuliu Maniu nr. 31, va avea loc un concert caritabil susţinut de trupele Hybrid Symhony (Sighet) si Dirty Shirt (Seini). 

Jucăriile si dulciurile donate de participanţi vor ajunge la copiii defavorizati din Sighetu Marmaţiei. Organizatorii evenimentului sunt Centrul Cultural Sighet, Hybrid Events, Pro Music şi Dirty Shirt.

Citeste si: VIDEO Veteranii de la Pasărea Rock revin în concert la Timişoara

FOTO REPORTAJ Concert 2Cellos: violoncelele au sunat mai rock ca niciodată

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite