Municipalitatea trebuie se elibereze cele mai importante pieţe din Baia Mare. Curtea de Apel Cluj a dat dreptate foştilor administratori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Izvoare este cea mai mare din Baia Mare Foto: Adevărul
Piaţa Izvoare este cea mai mare din Baia Mare Foto: Adevărul

Dacă în luna octombrie a anului trecut Primăria Baia Mare ocupa pieţele Albina şi Izvoarele pentru renovarea şi modernizarea lor, Curtea de Apel Cluj a dat dreptate de această dată fostului administrator al pieţelor. Astfel, municipalitatea trebuie să elibereze cele două pieţe, pentru ca foştii proprietari să-şi revendice cele două spaţii.

După ce a preluat cele mai importante pieţe din Baia Mare, prin două hotărâri de Consiliu Local, municipalitatea se vede obligată să elibereze cele două zone. Asta după ce, Constantin Mureşan, administratorul SC Piaţa Aliment SA a câştigat în instanţă suspendarea hotărârilor de CL. 

În soluţia instanţei se arată că, „admite recursul declarat de reclamanta SC PA SA împotriva sentinţei civile nr. 7468 din 23.XII. 2013 pronunţată în dosarul nr. 7493/100/2013 al Tribunalului Maramureş pe care o modifică în sensul că admite acţiunea. Dispune suspendarea HCL nr. 290/07.08.2013 şi HCL nr. 292/07.08.2013 până la pronunţarea instanţei de fond în dosarul nr. 7492/100/2013 al Tribunalului Maramureş. Decizia este definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 04.06.2014”.

În luna octombrie a anului trecut, municipalitatea a arătat în repetate rânduri că îşi doreşte preluarea pieţelor pentru modernizarea şi renbovarea lor, lucru care s-a şi întâmplat. Mai mult, foştii administratori au arătat în repetate rânduri că nu pot să aducă aceste pieţe la condiţii decente, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla după decizia instanţei. 

FOTO În doar 40 de ore, două pieţe din Baia Mare au fost complet renovate

Piaţa Mare şi Albina trebuie eliberate până pe 20 septembrie

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite