Mizeria de la staţia de epurare din Baia Mare ar putea fi depozitat pe iazul de la Bozânta Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Namolul de la Vital, depozitat la Bozanta FOTO:Rares Moise/Adevarul
Namolul de la Vital, depozitat la Bozanta FOTO:Rares Moise/Adevarul

Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian a găsit soluţia pentru depozitarea acelui nămol rezultat de la staţia de epurare a VITAL-ului, nămol urât mirositor care dădea mari bătăi de cap băimărenilor anul trecut după ce fusese depozitat, fără acceptul nimănui, decât a celor de la Drusal, pe rampa de gunoi din zona Pirita.

La Prefectura Maramureş a avut loc recent o întâlnire pe această temă, la care au luat parte primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş,  reprezentanţi ai Societăţii Vital Baia Mare, ai Gărzii de mediu Maramureş, Remin SA, Agenţiei Naţionale pentru protecţia  Mediului Maramureş, SGA Maramureş.

Prefectul Anton Rohian a solicitat părţilor implicate, întocmirea unui protocol privind acceptul depozitării nămolului de la Staţia de epurare a municipiului Baia Mare pe Iazul Bozânta Mare. 

"Documentul cu anexele necesare, va a fi încheiat  până vineri, 22.08.2014. Prin acesta  urmează să se stabilescă şi să se permită  condiţiile de depozitare a nămolului.

Scopul protocolui este deblocarea  situaţiei înregistrate la Staţia de epurare a municipiului Baia Mare şi a nemulţumirii populaţiei din zona metropolitană, generate de mirosul nămolului. De asemenea,  se doreşte modificarea punctului de vedere al Ministerului Economiei şi Comerţului în sensul acceptării pentru depozitare pe Iazul de la Bozânta  a nămolului provenit de la Staţia de epurare", a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu. 

Protocolul urmează să fie valabil  până la implementarea  etapei a II-a  Post mediu, prin care  vor fi  finalizate toate investiţiile legate de gestionarea nămolului obţinut în Staţia de epurare.Prefectul judeţului Anton Rohian a subliniat că acest protocol va fi  înaintat primului ministru Victor Ponta,  pentru a interveni în  soluţionarea problemei în cauză.

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite