Maramureşul a intrat în 2015 cu 1800 de case fără curent electric. Viaţă la lumânare în multe zone din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Electrificarea satului maramuresesan FOTO:Arhiva
Electrificarea satului maramuresesan FOTO:Arhiva

Greu de crezut, dar cât se poate de adevărat. În judeţul Maramureş există la această oră undeva la 1800 de case care nu au fost electrificate şi unde oamenii îşi duc viaţa la lumânare, copiii învaţă numai ziua ş.a.m.d.

Prefectura Maramureş speră ca în acest an să schimbe această situaţie şi să ofere acestor oameni o viaţă mai bună. 

"Un punct care mă interesează în acest an este cel legat de problema celor 1800 de locuinţe care sunt neelectrificate în Maramureş. O să dezvoltăm acest subiect cu parlamentarii, cu cei de la Electrica şi să vedem punctual unde sunt acele locuinţe, unde sunt cătunele care au nevoie de energie electrică, nu cabanele turistice.... 

Să tragem curentul la acele locuinţe, care chiar au nevoie de curent. Poate au nevoie de un stâlp sau doi traşi până la ei sau poate au nevoie de proiectul de lege blocat, să electrificăm satul. Cele mai multe cred că le avem pe zona Lăpuşului, pe zona Poienilor de sub Munte...Poate facem cumva, dacă tot avem atâta energie din asta regenerabilă, o investiţie interesantă",a declarat, pentru Adevarul, prefectul Anton Rohian. 

Una din localităţile unde există astfel de case neelectrificate este şi Poienile de sub Munte. Vorbim de cătune izolate, unde se ajunge foarte greu, mai ales în perioada de iarnă. 

Citeste si: Şcoală ca în Evul Mediu în Prahova

Râmnicu Vâlcea: Sute de gospodării, neelectrificate în secolul XXI

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite