Înarmat, un ucrainean a vrut să intre în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul avea asupra sa un pistol şi şase cartuşe
Bărbatul avea asupra sa un pistol şi şase cartuşe

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Sighet au depistat, la intrarea în ţară, un cetăţean ucrainean care avea asupra sa un pistol şi 6 cartuşe, fără a poseda documentele necesare pentru deţinerea şi introducerea, pe teritoriul României, a acestei categorii de armament şi muniţie.

Un cetăţean ucrainean, K.Oleksandr, în vârstă de 49 de ani, a vrut să intrew pe teritoriul României, prin punctul Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, cu o armă. Un pistol cu şase cartuşe au fost găsite în autoturismul bărbatului. La controlul de frontieră, fiind întrebat dacă posedă obiecte sau alte bunuri interzise la intrarea pe teritoriul României, a declarat că nu deţine, iar poliţiştii având suspiciuni cu privire la cele declarate de către cetăţeanul ucrainean, au procedat la efectuarea unui control corporal în urma căruia au fost descoperite, în borseta acestuia, o armă neletală, tip pistol, cu bile de cauciuc, marca Albion Peremoga, precum şi muniţia aferentă, adică 6 cartuşe aflate în încărcătorul armei. 

În urma celor constatate, cetăţeanul ucrainean a declarat că intenţiona să călătorească în Polonia, în scop de afaceri şi că din neatenţie a uitat pistolul în borseta personală. Arma şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar persoanei în cauză i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată şi deţinere sau port de armă neletală, din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite