FOTO VIDEO Baia Mare, un oraş de poveste înainte de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în ultimii doi ani Baia Mare a câştigat concursul „Cel mai frumos oraş împodobit de sărbători“, organizat de ziarul Adevărul, şi în 2013 municipiul Baia Mare îşi păstrează imaginea unui oraş fermecător. Milioane de leduri au acoperit străzile din Baia Mare şi peste 300 de mii de leduri au fost montate pe bradul de Crăciun.

Unul dintre cele mai aşteptate momente de băimăreni, aprinderea iluminatului ornamental şi a leldurilor de pe bradul de Crăciun, a avut loc pe data de 1 decembrie. Şi de această dată, Baia Mare a atras privirile a zeci de mii de oameni, reacţia fiind una greu de descris. 

În 2013, locul principal al desfăşurării tuturor activităţilor dedicate sărbătorilor de iarnă este Centrul Istoric. Aici a fost montat „Bradul Băimărenilor“, aici are loc şi Târgul de Crăciun, dar în această zonă a fost amplasat şi un imens patinoar. Mai mult, străzile municipiului au fost acoperite de kilometri întregi de ghirlande cu beculeţe, însumând un total de peste 3 milioane de leduri. Nu au fost uitate nici figurinele din marile intersecţii, care pot fi admirate încă de la lăsarea serii. 

În ceea ce priveşte costurile iluminatului ornamental, potrivit edilului băimărean, acestea sunt cu 30% mai puţin faţă de anul anterior, respectiv aproximativ 700 de mii de lei. 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite