FOTO Pârâul Craica, curăţat de gunoaiele romilor. Primăria vrea ecologizarea, salubrizarea şi regularizarea cursului de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paraul Craica, curatat de gunoaie FOTO: Rares Moise/Adevarul
Paraul Craica, curatat de gunoaie FOTO: Rares Moise/Adevarul

Primăria Baia Mare s-a apucat să adune munţii de gunoaie adunaţi de-a lungul timpului în zona pârâului Craica din municipiu, gunoaie care ajung în apă datorită comunităţii rrome care locuieşte acolo.

Pe final de lună iulie s-a dat startul unor lucrări de ecologizare, salubrizare şi decolmatare a acestui pârâu care, atunci când plouă ceva mai abundent, crează probleme mari locuitorilor din zonă.

“Facem o recalibrare a albiei pârâului Craica. Am început lucrările în această săptămână şi ele vor continua până la finalizarea lor. Lărgim albia, ridicăm gunoaiele care sunt adunate acolo. Ultima acţiune de acest gen a fost făcută undeva prin anul 2010. 

Atunci am ridicat gunoaiele de acolo, dar între timp a crescut vegetaţia, s-au adunat gunoaie etc. Am început de la intersecţia cu Unirii şi vom merge până la puntea aceea din capăt, de pe Păltinişului”, a declarat directorul Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei Baia Mare, Vasile Barbul.

Acesta a adăugat că există o oarecare nemulţumire din partea rromilor din zonă. Ea este legată de faptul că o parte din punţile care erau folosite până acum ca şi cale de acces au fost desfiinţate, din totalul de 7 astfel de punţi urmând a rămâne în picioare doar 3. 

Toată acţiunea se face sub supravegherea unei firme de pază, care are grijă ca incidentul de acum câţiva ani, când un copil a fost efectiv tăiat în două de excavator, să nu se mai repete.

Planurile municipalităţii sunt legate de mutarea rromilor care locuiesc în acea zonă, aceasta fiind una din promisiunile din campania electorală a actualului primar Cătălin Cherecheş. 

O parte din acele locuinţe improvizate au fost demolate, municipalitatea ţinând să arate că în cel mai scurt timp ceea ce acum se cunoaşte sub denumirea de Craica să dispară.

 

 

 

 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite